Aflat în timpul liber, pompierul arădean Doru Ciupuligă a condus echipa care a salvat doi soți de la moarte

Curajul și devotamentul maiorului Ciupuligă, comandantul Detașamentului de Pompieri Ineu, a făcut diferența între viață și moarte sâmbăta la Macea. Doi soți din localitate, în vârstă de 47 și 41 de ani, au fost găsiți inconștienți în casă, intoxicați cu monoxid de carbon.

„Deși era liber și se afla acasă la Curtici, sângele de salvator care-i curge prin vene l-a făcut să meargă alături de colegii de la SVSU Curtici la un incendiu la ieșirea din localitate. Nimic deosebit, ardea un copac pe marginea drumului. A ajuns la locul intervenției, a sunat în dispecerat la Arad și a anunțat că se descurcă cu voluntari și nu solicită sprijin de la Detașamentul Arad. Intervenția fiind terminată au plecat la remiză să lase mașina”, povestește George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Maiorul Ciupuligă a revenit de la incendiu, când a fost anunțat de cazul celor doi soți din Macea.

"Încă nu am băgat mașina de stingere în garaj când m-a sunat Claudiu (ofițerul de serviciu, mr. Leschian Claudiu) și mi-a zis ca avem două persoane căzute la Macea în casa, posibil intoxicate. Am știut că e pe viață și pe moarte", povestește maiorul Ciupuligă.

A ajuns la Macea în timpul oportun, pe drum a făcut planul de intervenție și a ordonat ca toți voluntarii să fie echipați cu aparate de respirat. A intrat primul și a ieșit ultimul din casă când s-a asigurat că nu mai sunt victime, butelia este închisă și pericolul înlăturat.

Și datorită maiorului Doru Ciupuligă cele două persoane din Macea sunt în viață.

Foto: ISU Arad

Adauga comentariu