Adrian Ţolea face acuzaţii fără precedent la adresa firmelor care adună gunoiul din judeţul Arad! Nereguli cât „China”...

Adrian Țolea, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri (ADI) Arad, spune că firmele de salubritate care operează în judeţul Arad au mari neregului.

Ţolea a trimis o adresă Consiliului Director al ADI Deşeuri şi celor din Adunarea Generală a Acţionarilor, în care dezvăluie situaţia “puturoasă” a tuturor societăţilor care adună gunoiul din cele cinci zone în care este împărţit judeţul Arad.

Directorul ADI Deşeuri afrfimă că nici măcar una dintre cele trei firme care adună gunoaiele din judeţul nostru nu sunt în regulă. “ Zona 2 și zona 5 – Grup de Salubritate Urbană  - am constatat lipsa autorizației de mediu, a licenței de operare pentru zonele menționate, a autospecialelor asumate prin oferta declarată câștigătoare și a investițiilor (în integralitate) asumate; în urma monitorizării, pe teren, efectuată de către aparatul tehnic al Asociației s-au întocmit, împreună cu primarii, mai multe procese verbale de constatare a absenței echipajelor de colectare ale operatorului; totodată, precizez că în anumite localități (Lipova, Ghioroc, Savârșin, Socodor, Grăniceri, etc) serviciul de colectare s-a realizat folosind alte autospeciale, respectiv ale primariilor Săvârșin, Lipova sau Socodor; cele 2 autospeciale ale Consiliului Județean Arad colectează, în amestec deșeurile menajere care includ deșeuri reziduale, reciclabile și biodegradabile”, arată Ţolea în adresa transmisă.

  De asemenea, Activ Salubritate – societatea care se ocupă de zonele 3 şi 4 ale judeţului,  nu deţine autorizație de mediu şi nu respectă investițiilor asumate (reglementate prin protocolul semnat și prin actul adițional care se va semna după aprobarea în consiliile locale).

Retim Ecologic Service, societate care se ocupă de zona 1, adică cea care cuprinde şi municipiul Arad, are, la rândul ei, probleme. “Am constatat că nu sunt preluate și distribuite toate pubelele achiziționate prin proiect de către CJ Arad. Toodată, precizez că Stația de Sortare Arad nu este funcțională și inclusă în Sitemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor așa cum a fost prevăzut în proiect”, mai spune Adrian Ţolea.

 

Adauga comentariu