Adrian Ilieş, ospătarul din Arad iubit de clienţi. Secretul ar fi zâmbetul şi respectul pe care le oferă

Adrian Ilieş, în vârstă de 30 de ani, din judeţul Arad practică din pasiune meseria de ospătar. Face acest lucru de peste zece ani. Acesta este admirat de către toţi clienţii Hotelului Restaurant Coandi unde lucrează. Adrian a terminat Liceul Hidro-Meteo şi după absolvire putea să aleagă orice, însă s-a orientat spre meseria de ospătar, decizie care s-a dovedit a fi foarte bună. Deşi este căsătorit şi are trei copiii mici, acesta îşi împarte timpul între locul de muncă şi familie. Totodată se ocupă cu agricultura şi de multe ori timpul îl petrece pe câmp sau în piaţă.

„Ne ocupăm şi cu agricultura. Nu este greu dacă îţi place ce faci. Pe lângă asta eu lucrez la Hotel Coandi şi fac ospătăria din pasiune. Am descoperit că îmi place să fac acest lucru, să văd clienţii mulţumiţi”, a declarat Adrian Ilieş. Deşi sunt momente când este nevoit să stea ore întregi în picioare şi să servească Adi nu se plânge.

Fiind ospătar de-a lungul carierei a fost chemat la diferite evenimente la care a lucrat multe ore fără încetare, însă acest lucru nu l-a oprit ca atunci când ajunge acasă să se ocupe de cei trei copii, iar după ce se odihneşte să îşi vadă de gospodărie.

Fiind un ospătar iubit de multe ori clienţii s-au întors acolo unde el servea doar pentru că serviciile lui au fost de calitate. Întrebat care este secretul acesta spune că zâmbetul şi faptul că respectă fiecare om în parte indiferent de statut. Despre el nu doreşte să spună prea multe este un tânăr modest, care mereu îşi vede de treabă, însă dăruirea cu care practică această meserie nu poate trece neobservată.

„Atunci când un client trece pragul restaurantului trebuie să ştii cum să te prezinţi în faţa lui. Un ospătar este important într-un restaurant. Oricâte probleme ai avea tu nu te poţi duce în faţa lui posomorât sau abia să îi vorbeşti. De foarte multe ori se întâmplă să vină lumea şi să întrebe dacă sunt pe tură. Dau tot ce pot şi consider că orice meserie din lume poate fi frumoasă dacă o faci din plăcere. Totul depinde de atitudine şi de modul în care alegi să îi tratezi pe cei din jurul tău, în cazul meu clienţii şi colegii”, mai afirmă Adrian.

 

Adauga comentariu