Adrian Butunoi: „Profesorul trebuie să fie suveran la catedră. După telejustiţie facem şi teleeducaţie. Educația este viitorul societății românești”

Consilierul judeţean Adrian Butunoi a a reacţionat după ce ministrul Educaţiei a năvălit peste o profesoară din judeţul Ialomiţa, în timpul orelor. Acesta consiseră gestul ministrului este unul grotesc.

„Acțiune impardonabilă a ministrului educatiei, cu impact emoțional negativ asupra copiilor din clasa respectivă. În spiritul guvernării agresive, promovată de PNL pe toate palierele, ministrul Învăţămîntului, Monica Anisie a comis o demonstraţie impardonabilă de forţă, jignind o învăţătoare din comuna Axintie, judeţul Ialomiţa, chiar în faţa elevilor săi de clasa I. Gestul său grotesc, denotă nu doar lipsă totală de tact, dar şi faptul că însuşi ministrul dă tonul la un anumit tip de comportament eminamente nedidactic sau pedagogic. Este evident, dacă a constatat ceva în neregulă, putea să formuleze observaţii la sfîrşitul orei, în cancelarie, pentru a nu-i ştirbi autoritatea învăţătoarei în faţa elevilor. Culmea este că doamna Anisie, avidă de imagine mediatică, n-a fost sensibilizată de ceea ce a aflat de la profesori sau de la primarul cu care a stat de vorbă, adică problemele reale ale şcolii, de care şi guvernul din care face parte se face vinovat, cum ar fi lipsa fondurilor repartizate pentru modernizarea şcolilor de la sate, sau îngheţarea salariilor dascălilor de către PNL, care trebuie să-şi plătească singuri naveta, fiindcă nu sunt bani pentru decontare. Se pare că dânsa a cam uitat cum este la catedră, din moment ce are astfel de ieşiri faţă de colegii săi profesori, pe care-i umileşte cu satisfacţie în faţa elevilor doar de dragul imaginii”, a spus Adrian Butunoi, consilier judeţean PSD.

Adauga comentariu