Acum trei ani, Primăria Arad promitea 600 de biciclete și un sistem de închiriere pe model occidental. Recent, a reîncâlzit „ciorba” din care a redus „carnea” şi „smântâna”

În luna mai a anului 2016, Primăria Arad promitea 600 de biciclete şi un sistem de închiriere pe model occidental. De atunci au trecut mai bine de trei ani, iar autorităţile locale au reîncălzit „ciorba”. Din promisiunile din 2016 nu s-a ales nimic...

Aşa suna vrăjeala lansată de primarul de atunci, Gheorghe Fal că: „Aradul va avea un sistem de închiriere a bicicletelor după model occidental... Sistemul va fi dezvoltat în trei etape în care primăria va amenaja 55 de stații și va cumpăra 610 bicilete. Taxa de închiriere a bicicletelor se va plăti prin intermediului unui card reîncărcabil. Acesta va fi corelat cu sistemul de taxare automată  biletelor e-ticketing ce urmează să fie implementat pentru mijloacele de transport în comun”.

Mişto, nu?

Ei bine, după mai bine de trei ani în care nu au făcut nimic, adică nimic vizibil, autorităţile locale vin cu un alt text de adormit populaţia: „În municipiul Arad vor fi amplasate mai multe stații pentru închirierea de biciclete. Punerea în aplicare a acestui proiect va duce la dezvoltarea unui transport public ecologic și în același timp sănătos, relativ mai ieftin, care va aduce locul de muncă mai aproape de locuințele oamenilor și va asigura o calitate mai bună a vieții în oraș... Vor fi 22 de stații pentru închirieri de biciclete, în mai multe zone din municipiul Arad. Fiecare stație va avea 20 locuri, iar cele 330 de biciclete care vor fi puse la dispoziție în municipiu vor fi dotate cu GPS”.

Deci, în cei trei ani în care nu s-a mişcat vreun deget pentru acest proiect, autorităţile locale au mai tăiat din staţii şi din biciclete. De la 55 de staţii şi 610 biciclete, promise în 2016, autorităţile au ajuns la 22 de staţii şi 330 de biciclete – astea promise în urmă cu câteva săptămâni. Este posibil ca peste alţi trei ani, Primăria Arad să rectifice proiectul şi să arate că vor fi executate 11 staţii şi vor fi 100 de biciclete. Şi tot aşa...până la „victoria” finală.

Adauga comentariu