Actualitate pe înţelesul lui Rareş Bogdan: România suportă de peste trei decenii invazia de jos în sus a derbedeilor politici

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat, duminică seara, la România TV, că se va plânge în Parlamentul European despre faptul că Guvernul României nu ia măsuri împotriva AUR. Bogdan acuză că România ar fi la ora actuală “sub asediul extremismului”.

Prin urmare „Suntem sub asediul extremismului”... asta mai ales cu referire la acţiunile AUR din ultima vreme, mai ales cu privire la „năvala” turmei de zăltaţi ideologic în sediul primăriei municipiului Timişoara? Sau cu acţiunea lui Goerge Simion de a demonstra că tatăl eurodeputatului a făcut praf nu ştiu ce combinat de la Ocna Mureş, locul acestuia de baştină?

În fine, aproape că nu contează.

De la vorbe la fapte este un drum lung parcurs de către societatea românească. Şi văd că ne sperie mai mult faptele (că sunt cu consecinţe directe şi imediate, unele contondente), decât vorbele.

Dar dacă tot am ajuns să vorbim despre extremism, haide s-o luăm cu începutul şi să explicăm cine şi cum a pus cărămizile vorbelor „proaste” la temelia faptelor huliganice de azi: cine a învrăjbit societatea? Să o luăm de la minerii aduşi de Iliescu şi să-i vedem şi pe hipsterii lui Barna aruncând cu monede şi bancnote în amărăşteni şi râzând de ei ca la Zoo.

Rareş Bogdan, înainte de a ne vorbi despre extremism, ar trebui să se ia de mânuţă cu nen-su Klaus Iohannis şi să scrie pe pagina de Facebook: „Âmi cer scuze la domn-i romini”.

Că discursul urii naşte ură. Că minciuna are picioare scurte.

Să se ia de mână cu foştii amici de la guvernare, cei de la SecUSR-PLUS, cu care se tăvăleau pe străzi răcnind: „ciuma roşie” şi demonizându-i pe românii de la „Peeeee Seeeeee Deeeee”.

De frumuseţea minciunilor spuse românilor în ultimii ani, ce frumos a fost să-l vedem apoi ieşind pe Iohannis să ne spună cum un guvern de uniune naţională format din PSD şi PNL este cea mai bună soluţie în aceste vremuri grele de criză. Care criză a fost creată chiar de ei şi de al lor „sistem de valori” format din curve (indiferent de sex), puse să ia decizii incompetente în ultimii ani. Îmbogăţindu-se pe necazul şi foamea românilor.

Aşa că ce frumos este acest USL3.0 şi această prea frumoasă întoarcere în timp în toate pieţele şi străzile în care ne-am copt de la căldură sau ne-am vărsat mucii în frig cerând respectarea legilor, luptându-ne, haotic, noi cu noi împotriva Corupţiei, sprijinind nişte corupţi în lupta lor pentru ciolan cu alţi corupţi. Cum s-a mai #Rezistat în stradă să-şi vadă Corupţia de treaba ei, la căldurică.

Lumea are o capacitate foarte mare de a se minţi când este în grup. Rareş Bogdan crede că noi am uitat compoziția politică a protestelor anti-PSD, mai ales a participanţilor la protestul din 10 august 2018? Poate au uitat el şi gaşca, sau se mințeau atunci când se uitau în jur şi credeau că sunt numai ei de ei, „tineri frumoşi şi liberi”, căţărându-se la putere pe valul de mânie populară.

Dar, odată căţăraţi în copacul puterii ne-au arătat curul cu fix aceeaşi eleganţă cu care ni l-au arătat toţi politicienii în ultimele trei decenii.

Ia zi-ne, Rareşe, cât de „frumoasă” era Diaspora când lua pulane pe spate şi gaze în meclă de la „jândarii” lui Dragnea şi cum s-a transformat aceasta fix prin vorbele rostogolite de pe limba ta şi a alor tăi în „adunătură de hoţi şi şuţi, peşti şi curve” atunci când au vrut să se întoarcă acasă de toate Sărbătorile în timpul pandemiei?!

Dacă i-aţi alungat din vorbe, s-au adunat la alte vorbe. Acum, în loc să discute despre „libertatea, egalitatea şi fraternitate” promise de voi (şi niciodată onorată în doi ani de când v-aţi încuibat la putere), s-au adunat la vorbele lui Simion şi gaşca şi discută despre CIP-urile din vaccinul anti-COVID-19, tunelurile dacice de sub Bucegi, patriotism, Biserică oprimată de stat, despre pământul sfânt al Ardealului, chestii.

Sunt toţi acolo la Şezătoarea frustrărilor acumulate după peste trei decenii de minciuni în care numai vouă v-a fost bine, nu şi românilor: de la IT-istul cu 4-5 copii, dat afară din USR când cu Referendumul Coaliţiei pentru Familie, până la securistul care n-a mai fost reprezentat în Parlament timp de 4 ani, de când au pierit PP-DD şi Vadim Tudor şi de când lui Gigi Becali i se tot arată câte o valiză ca să stea pe fundul lui...

Acum citesc facturi la gaz şi curent în timp ce afară şuieră vântul şi copilaşii plâng de foame şi le curg mucii. Asta în timp ce voi, Rareşe, daţi degeaba din gură pe teme pe care aţi dat şi aţi tot promis că o să faceţi şi o să dregeţi să fie bine, să nu fie rău, de psete trei decenii.

V-am mai zis, dar sunteţi proşti de surzi şi de suficienţi: „Parlamentul este o combinație de reprezentări şi de alianțe. Așa funcționează sistemul democratic proporțional și așa e bine să funcționeze. Partidele „boiernaşilor” vor trebui să negocieze şi să ajungă la compromisuri cu partidele „neamurilor proaste” și să găsească soluţii de guvernare. Politica este despre „soluţii imorale”, „broaşte râioase înghiţite pe nemestecate” – pentru că și dispreţuitul „fără dinţi” e cetățean cu drepturi, nu doar corporatistul.”

Lăsaţi poveştile!

Scria în 1937, părintele Nicolae Steinhardt: „năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.”

Numai că printre „barbarii” aceştia năvăliţi de „jos în sus” să preia conducerea României, oricât de mult credeţi că v-aţi domnit prin averile şi diplomele obţinute prin furt şi minciuni, sunteţi şi voi. Voi aţi dat tonul la barbarie.

Românii vă suportă de peste trei decenii invazia.

Şi, gata!

Adauga comentariu