Acţiune de amploare a poliţiştilor arădeni de la Rutieră. Peste 2.000 de şoferi au fost sancţionaţi!

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu polițiștii din cadrul tuturor orașelor din județ au desfășurat, săptămâna trecută, o acțiune de amploare pe raza județului, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

“În cadrul acestei acțiuni, desfășurată în perioada 12-18 noiembrie, au fost sancționate cu prioritate abaterile de la normele rutiere care cauzează, în mod frecvent, accidente grave și mortale, atât în județul Arad cât și la nivel naţional: viteza excesivă, neacordarea de prioritate și indisciplina în trafic a pietonilor și bicicliștilor.

În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost aplicate 2.006 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.922 doar pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, în valoare de aproximativ 741.000 de lei”, spune Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Dintre acestea, 589 de procese verbale de contravenție au fost întocmite pentru nerespecta rearegimului legal de viteză, 21 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 16 pentru neacordarea priorității de trecere autoturismelor, 230 pentru abateri ale pietonilor, 55 pentru abateri ale bicicliștilor, iar celelalte pentru alte abateri de la normele rutiere.

Au fost reținute 83 de permise de conducere și 48 de certificate de înmatriculare, fiind întocmite 17 dosare de cercetare penală pentru infracțiuni la regimul circulației (conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului).

Adauga comentariu