Acţiune de amploare pe ştrand: o mare parte dintre arădenii aflaţi la plajă au fost civilizaţi şi au respectat distanţarea

Autorităţile locale s-au ţinut de cuvânt şi efectuează acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul SARS CoV - 2 , în zonele aglomerate din județul noastru. De exemplu, astăzi la ora 11.00, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică, de la Protecția Consumatorului şi mass-media, au desfăşurat o acţiune comună pe ştrandul Neptun.

Ca toată lumea la intrare şi echipele formate din cei amintiţi mai sus au fost verificaţi, adică nu a scăpat nimeni de proba „termometru”. Apoi împărţiţi pe echipe au început verificările atât la cei de pe plajă, cât şi la agenţii economici. Cei aflaţi la ştrand au purtat discuţii cu oamenii legii, iar cei care nu locuiesc împreună au fost rugaţi să stea la distanţă. Puţine au fost cazurile când a trebuit atrasă atenţia. În general a fost vorba de tineri care locuiesc în acelaşi cartier sau comună şi care au venit împreună la ştrand. Dar după discuţia cu echipa de control au înţeles şi s-au distanţat. Unii erau veniţi chiar şi din alte judeţe.

După două ore de control pe ştrand echipele mixte au trans concluzia că arădenii sunt civilizaţi şi că astăzi s-a respectat distanţarea.  Faţă de alte dăţi când oamenii sunt reticienţi la vederea jandarmilor şi poliţiştilor de această dată unii chiar s-au bucurat de prezenţa lor, deoarece aşa se simt în siguranţă şi ştiu sigur că fiecare va respecta măsurile în vigoare.

„Ne bucurăm că sunteţi aici. Chiar vedem şi noi că fiecare are grijă să se ferească. Măşti nu purtăm că este cald şi suntem şi în aer liber”, a spus o arădeancă.

Astfel de controale vor continua şi în zilele următoare, deoarece spun autorităţile doar aşa se va putea ţine totul sub control.

„Am făcut o acţiune în baza protocolului pe care îl avem cu instituţiile partenere. Noi vrem să ne asigurăm că sunt respectate condiţiile în scopul prevenirii apariţiei SARS CoV - 2, mergem în acţiuni de îndrumare şi control nu vrem să irităm lumea, vrem doar să ne asigurăm că nu există risc de contaminare prin manipulare, prin modul în care sunt respectate unele măsuri cum este: distanţarea socială, echipamentul de protecţie, precum şi dezinfectantele care sunt atât de necesare după fiecare acţiune”, a declarat Sorin Iercan, şef serviciu Control Oficial Siguranţa Alimentelor.

 

Adauga comentariu