Acțiune caritabilă la Tisa Nouă, inițiată de un lector universitar. Evenimentul a fost dedicat Zilei Familiei

La inițiativa unui lector universitar a avut loc o acțiune caritabliă dedicată Zilei Familiei. Mai exact dr. Jurcut Camelia Angela, lector universitar doctor la UAV Arad, Specializarea Asistență Socială, a inițiat o acțiune caritabila, cu ocazia, Zilei Mondiale a Familiei sărbătorită prin pastorație, rugăciune, cântec, și voluntariat, în parohia Ortodoxă Română Tisa Nouă. Oamenii au primit și alimente. 

Această activitate a fost spijinită de studenții UAV Arad, specializarea Asistență Socială, anul 1, 2, 3, de absolvenții UAV, Arad, Ștefănuț Geanina Alina și voluntarii Stefanuț Adelin Darian și Ștefănut Daria.

“Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, iubire și grijă, ajutor în nevoie, sau tratament când sunt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi , să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate, familiile monoparentale au mare nevoie de asistență sociala și spirituala- caritativa, sau situaţii vulnerabile. Totodata este nevoie de politici adecvate şi pentru a ajuta familiile să-i poată îngriji nu doar pe cei cu dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi pe vârstnici, mai ales în actualele condiţii de îmbătrânire a populaţiei”, a declarat dr. Jurcut Camelia Angela. 

Ziua Internaţională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 20 septembrie 1993, cu rezoluţia A / RES / 47/237, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an şi reflectă importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. 1994 a fost declarat An Internaţional al Familiei, iar începând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe ţări de pe planetă cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituţie. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susţinută şi de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial şi Ziua familiei române.

Adauga comentariu