350 de porci îşi aşteaptă execuţia, la Cintei. Localnicii au tăiat la greu, dar nu mai au unde depozita carnea

Peste 350 de porci din localitatea arădeană Cintei urmeză să fie omorâţi de autorităţi, în urma descoperirii unor focare de pestă porcină africană. Conform spuselor primarului comunei Zărand, de care aparţine localitatea Cintei, Gheorghe Dudaş, în localitate sunt aproximativ 450 de case şi aproximativ 350 de porci. Toţi vor fi ucişi şi îngropaţi. Deocamdată operaţiunea nu a început, mai trebuie primite câteva avize. „Încă nu au fost omorâţi porcii. Decizia e luată încă de ieri, dar mai sunt necesare nişte aprobări”, spune primarul Dudaş.

Acesta explică faptul că în ultimele zile, de când a fost confirmată pesta porcină africană, localnicii au tăiat la greu porci. I-au băgat în congelatoare, însă în limita capacităţii acestora. „Oamenii s-au speriat şi au început să taie porci încă de când a fost anunţată prezenţa pestei. Au tăiat unul sau doi, cât au putut băga în congelatoare, însă mulţi au rămas nesacrificaţi”, mai completează Gheorghe Dudaş, primarul comunei Zărand.

În şedinţa de ieri a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) s-a luat decizia ca toţi porcii din localitatea Cintei să fie sacrificaţi şi îngropaţi.

Adauga comentariu