300.000 de euro din VIDEOCHAT, aduși în Arad

Gabriel Pleșa este tânărul antreprenor care a avut curajul, cu un an şi ceva în urmă, să deschidă printre alte business-uri, un studio luxos de unde modelele din Arad comunică cu persoane din alte ţări. Este vorba despre videochat. Pe atunci se vorbea pe la colţuri că şi în oraşul nostru există o asemenea industrie. O industrie care aduce profit, dar şi bani frumoşi la bugetul local sau la terţi. Acum, Gabriel poate să spună că o să încheie primul an fiscal cu succes, un an care a adus aproximativ 300 de mii euro în Arad, din videochat; bani din care s-au platit taxe, impozite, servicii, salarii, etc. Banii plătiți către modele și staff sunt cheltuiți în proporție de peste 80% tot în Arad.

Avem aproape doi ani, dar este primul an fiscal întreg. Noi am fost mai sceptici la început, deoarece comunitatea e mică și nu ştiam cum va reacţiona. Acum videochat-ul nu mai e o chestie tabu. Este o realitate și un business ca oricare alt business. Nu mai e o mare grozăvie şi se fac bani frumoşi. Schimbăm vieţi şi am dovedit asta. Dacă în urmă cu un an de zile nu aveam încă conceptul validat și în Arad, acum situaţia este alta. Când vine un model nou, şi stă de vorbă cu un model care are o experienta de peste 6 luni, are loc un transfer de încredere și i se confirmă cum este aici. Venitul este unul mare. Menţionez că toţi banii le sunt transferaţi direct în conturile bancare ale modelelor. În urma acestei afaceri toată lumea are de câştigat. 

Dacă mă uit în spate, avem primul an complet. Primul an fiscal complet. Am adus în Arad, în decursul unui an de zile, aproximativ 300 de mii de euro. Bani aduși în Arad. Timp în care, dacă la nivel național importăm foarte mult, astfel plătim – trimitem banii în afara ţării, noi aducem bani în țară.”, spune Gabriel.

Idealist din fire, tânărul antreprenor spune că el consideră că România se schimbă în fiecare zi, dar schimbarea pleacă de la fiecare, și se face pas cu pas.

„Aradul, după mine, are un potenţial imens ca și oraş. Avem cetatea şi curbura Mureşului care e spectaculoasă. În 2011 eram în Bucureşti şi câțiva prieteni de acolo ştiau de ştrandul din Arad, ce loc frumos am avut, ce distracţie era aici şi uite unde am ajuns. Cred că acolo este o zonă frumoasă de dezvoltat. Atât ştrandul cât şi cetatea. Avem clădiri istorice şi le putem restaura la fel cum a facut Oradea”, mai adaugă Gabriel Pleșa.

Acesta se implică şi în câteva acţiuni sociale pe care nu le-a mediatizat, însă am aflat că doreşte să ajute câteva familii nevoiaşe şi chiar a luat legătura cu un ONG. Vrea să dea înapoi comunităţii. Pentru că doreşte ca mereu angajaţii lui să fie la zi cu toate, va aduce câţiva traineri pentru a le oferi cursuri: „O să aduc câţiva oameni cunoscuţi din România pentru a aborda două mari subiecte. Unul o să fie educaţie financiară. Mie mi se pare să lipseşte cu desăvârşire în şcoli şi în familii. Dacă ştii să gestionezi 100 lei, ştii şi 10 mii de lei și 1 milion de lei. E vorba de principii. Şi al doilea e inteligenţa emoţională. Planuiesc și să organizez un workshop pe tema asta pentru toată echipa. Ca afacerea să crească trebuie să creşti valoarea oamenilor din afaceri. Trebuie investit în echipă şi în dezvoltare ei. Tot timpul am spus-o: Capitalul suprem sunt oamenii”.

De pe urma acestei industrii Aradul va mai avea de câştigat, Gabriel îşi propune anul viitor un target realist de 800 de mii sau chiar un milion de euro. Sunt bani pe care ei îi aduc în Arad. Studio 20 Arad are în staff pe lângă modele, 12 angajaţi. Sunt tineri cu studii de drept, administraţie şi chiar asistenţă medicală sau chiar fără studii superioare. Studioul este unul modern, iar în ultima perioadă a fost dotat şi cu o masă de biliard pentru destinderea angajaţilor. Cât despre modele acestea au diferite vârste şi profesii şi chiar diferite dimensiuni şi kilograme.

 

 

Adauga comentariu