20 de ore de luptă cu focul, la Tauț. Au ars mai multe hectare decât în toată perioada anului trecut!

Reprezentanții ISU Arad spun că în incendiul din zona Tauț, pornit de la arderea vegetației uscate,  au ars mai multe hectare decât în toată perioada anului trecut, de la nivelul județului Arad!

(Inspectoratul pentru Situații de Urgentă Arad, a raportat pe anul trecut un număr de 226 de solicitări privind incendiile de vegetație uscată, în care au ars aproximatv 260 ha. )

„Datorită vântului puternic, a zonelor greu accesibile în care se manifestau focarele și a suprafețelor întinse, au ars  mai bine de 300 de ha de lizieră, arboret și vegetație uscată, astfel: Zona forestieră Ocolul Silvic Beliu: aproximatv 12 ha, zona forestieră a Ocolului Silvic Zarand: aproximativ 120 ha, zona neîmpădurită Taut: aproximatv 170 ha. După aproximativ 20 de ore de luptă cu focul, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș ” al județului Arad împreuna cu sprijinul SVSU Tauț, Ocolul Silvic și militari, au reușit să oprească înaintarea flăcărilor și să lichideze incendiul”, a declarat Ruxandra Kelin, purtător de cuvânt al ISU Arad.

STOP INCENDIILOR DE VEGETAŢIE USCATĂ!  FIȚI RESPONSABILI!

În luna martie incendiile de vegetație uscată și fond forestier au afectat peste 600 ha, provocând  incendierea unei biserici monument istoric , a 3 locuințe și mari pagube materiale. Incendierea terenurilor este INTERZISĂ și se pedepsește conform legislației în vigoare prin neacordarea subvențiilor APIA și cu amenzi!

În acest moment subofițerii Detașamentului  Ineu intervin din nou în zona Baraj Tauț pentru un alt incendiu de vegetație uscată.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu