19 cetăţeni din Irak, Turcia, Siria şi Iran au fost prinși pe câmp în apropiere de Turnu

19 cetăţeni din Irak, Turcia, Siria şi Iran, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, peste câmp au fost prinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare. 

“În data de 16 aprilie 2018,  în jurul orei 23.40, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu - judeţul Arad au depistat 19 persoane, 13 adulţi şi 6 minori, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru cercetări. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt 6 cetăţeni din Irak, 6 cetăţeni din Turcia, 5 cetăţeni din Siria şi 2 cetăţeni din Iran, adulţii având vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, iar  minorii între 3 şi 17 de ani, aceştia fiind solicitanţi de azil în  România”, a declarat Mihaela Leș - purtător de cuvânt STPF Arad. 

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă.  Acestea au mai relatat că s-au deplasat cu un microbuz până în apropiere de localitatea Turnu, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Adauga comentariu