16 turci şi vietnamezi, prinşi la Nădlac şi Curtici, în timp ce voiau să iasă ilegal din ţară!

Nu mai puţin de 16 vietnamezi şi turci au fost prinşi de poliţiştii de frontieră arădeni, în timp ce încercau să iasă ilegal din România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar condus de un cetăţean român, zece cetăţeni din Vietnam care încercau să iasă ilegal din țară.

 “În data de 07.09.2020, în jurul orei 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă 41 ani, conducând ansamblul rutier format din cap tractor cu semiremorca  înmatriculat în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta polistiren, având ca destinație Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfa  au fost descoperite ascunse zece persoane, dintre care șapte adulți și trei minori. Cei zece cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Vietnam, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 16 şi 37 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

DE asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat, ascunși pe platforma unui tren de marfă, trei adulţi şi trei copii, toţi  cetățeni turci, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

“În data de 05.09.2020, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Curtici, judeţul Arad, au efectuat controlul de frontieră asupra unui  tren de marfă care circula pe relaţia România – Germania. Astfel, pe platforma unuia dintre vagoane, au fost descoperite ascunse sub o semiremorcă şase persoane, trei adulţi şi trei copii”, mai spun reprezentanţii Poliţieide Frontieră.

Adauga comentariu