137 ani de învățământ economic arădean

Colegiul Economic Arad a sărbătorit tradiția și performanța cu ocazia celor 137 de ani de învățământ economic arădean și 100 de ani de la înființarea primei clase cu predare în limba română în cadrul școlii.

În prima parte a evenimentului s-a desfășurat Sesiunea de referate și comunicări – Ecoprimăvara, ediția a XIV-a, cu tema „100 de ani de învățământ în limba română, evoluție și schimbări în școala românească”. Toate referatele și comuncările au fost prezentate de către cadrele didactice și elevii din școală.

A urmat o frumoasă festivitate dedicată Zilei Școlii. În cadrul acesteia au fost premiați elevii Colegiului Economic Arad care s-au remarcat la olimpiade și concursuri școlare în perioada 2018 – 2022. Programul cultural-artistic a fost realizat de elevii talentați ai școlii și a cuprins momente variate, precum: dansuri moderne, dansuri tradiționale, moment coregrafic și piese interpretate în limba engleză și franceză. Evenimentul s-a încheiat cu o expoziție culinară pregătită de elevii de la clasele de turism și alimentație.

„ Invitații au avut oportunitatea de a vedea școala noastră,renovată și modernizată în perioada 2018-2020.Reabilitarea clădirii a condus și la necesitatea de a ne reinventa în spațiul virtual. Acum, ne găsiți online pe www.colecoarad.ro, într-un format dinamic și prietenos, unde se poate vizualiza și filmul de prezentare al Colegiului Economic Arad. Ne bucurăm că ne-au onorat cu prezența Înaltpreasfinția Sa dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, d-nul primar Călin Bibarț, d-nul Marius Göndör- inspector școlar general, d-nul Nicolae Pellegrini și d-nul Daniel Tocoian - inspectori școlari generali adjuncți, inspectori școlari de specialitate, reprezentanți ai universităților arădene, reprezentanți ai mediului de afaceri, directori ai colegiilor, liceelor și școlilor generale din municipiul Arad.

Evenimentul de azi a fost organizat cu sprijin venit din partea partenerilor și sponsorilor noștri: Primăria Municipiului Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Tehnodomus SRL, Remarkt-Real Arad, Seductive Flowers, Mirben ITP, Annuel Plast SRL, Boteanu Building Construct, Auto Metal și Mavros Consult”  a declaratd directorul școlii, Monica Băltărețu.

 

 

Adauga comentariu