120 de ani de Kaufland în Arad!

Suntem în anul 2127 şi Aradul sărbătoreşte împlinirea a 120 de ani de la deschiderea primului magazin Kaufland din municipiu. Oficialităţi locale, centrale şi reprezentanţi ai companiei germane care deţine lanţul de magazine au ajuns în oraşul de pe Mureş şi vor lua parte la o serie de manifestări dedicate acestui important eveniment.

Centrul de greutate al manifestărilor va fi parcul Eminescu din municipiu, acolo unde în vara anului 2019 avea să fie marcat evenimentul „120 de ani de fotbal în Arad”. Întrucât parcul a fost deschizător de drumuri şi gazdă a evenimentului dedicat sportului, s-a luat decizia ca şi manifestările dedicate „kauflandezilor” să fie în acelaşi loc. Doar vorbim tot de 120 de ani, e logic!

De altfel, autorităţile au în plan ca parcul să poarte denumirea simbolică „120”, iar una din alei va purta numele unui fost primar al Aradului – Gheorghe Falcă.

De altfel, această ultimă intenţie a dat naştere mai multor proteste. Memebri unui ONG local au adresat o petiţie oficială Primăriei Arad în care se solicită explicaţii în ceea ce priveşte denumirea aleii Gheorghe Falcă. Aşa cum era normal, Primăria a răspuns în câteva luni (câteva zile de luni, întrucât în zilele de marţi nu se lucrează): „Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului în perioada 2004-2019, a fost singurul primar care a avut curajul de a lupta cu guvernul de la Bucureşti în privinţa ridicării primului hipermarket Kaufland în Arad. Nu a ţinut cont de legile existente atunci, legi care spuneau că pentru a demola un stadion eşti obligat să ridici un altul. S-a răsculat la Bucureşti pentru a apăra interesele lanţului german, un lanţ de care avea să fie legat mult timp. Cum stadionul CFR (Vagonul) nu făcea nimic, decizia demolării lui a fost una înţeleaptă, iată, istorică. Din aceste  considerente apreciem că denumirea unei alei din viitorul parc «120» cu numele unui înaintaş aprig este o normalitate”.

După primirea acestui răspuns, încărcat cu mult bun simţ, protestatarii au spus că renunţă la gândurile lor de pichetare, însă au cerut, suplimentar, urgentarea lucrărilor la arena Francisc Neuman. Aici, lucrările de construcţie au început de pe vremea primului Kaufland şi nu s-au mai terminat încă. Primăria Arad a răspuns că arena va fi gata luna viitoare.

M-am trezit! Gata coşmarul!  Între timp, la Arad au fost: Cosmin Contra, Mirel Rădoi, Răzvan Burleanu. Au participat la marcarea a 120 de ani de la primul meci oficial de fotbal de pe actualul teritoriu al României. Autorităţile locale i-au dus în parcul Eminescu, deşi puteau să-i trambaleze pe la Kaufland, îs reduceri la gogoşi, la carnea preparată pe „aburituri” şi la cărţile pentru copii cu „vrăjeli”!

Adauga comentariu