12 localități din Arad, sub cod roșu! Mai multe zone au fost inundate și mai multe persoane, evacuate

În cursul nopții trecute, mai multe localități din județul Arad au fost sub atenționare de cod roșu. Localitățile: Sebiș, Buteni, Almaș, Tauț, Bârsa, Archiș, Dieci, Chisindia, Dezna, Cărand, Moneasa și Ignești au fost viyate de atenționările meteorologilor, iar în unele dintre ele, vremea rea a făcut pagube serioase.

Vijelia puternică, grindina de dimensiuni medii și mari, averse care au cumulat 45-50 l/mp, au făcut ca zeci de oameni să fie evacuați.

În localitatea Dezna, aproximativ 30 de gospodării au fost inundate. De asemenea, în localitatea Buhani, aproximativ 15 gospodării au fost inundate. Cinci personae, 4 adulți și un copil au fost  relocați lacasele unor rude. Casa în care locuiesc este din văiugă, iar pompierii au decis că este mai sigur ca oamenii să fie evacuați.

Drumul care face legătura îngre Dezna și Buhani a fost inundat, iar curentul electric a căzut. Localnicii spun că nu au mai avut parte de o vreme atât de rea din toamna anului 2017, atunci când o vijelie de câteva zeci de minute a făcut prăpăd în localitățile comunei Dezna.

Adauga comentariu