#10pentrusiguranță continuă, de data aceasta la Chișineu-Criș

Activitățile de prevenire ale polițiștilor de la Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, desfășurate prin cadrul campaniei #10pentrusiguranță, au făcut obiectul unei întâlniri, în săptamâna care a trecut, cu elevii și cadrele Liceului Teoretic Mihai Veliciu din Chișineu-Criș.

Polițiștii, alături de reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Arad și scriitorul sociolog Luca Vincenti, au dezbătut împreună cu 65 de elevi teme precum agresivitatea verbală din mediul școlar sau extrașcolar, cauzele și posibilele efecte, avantajele adoptării unei conduite respectuoase față de colegi sau în societate.

Elevii au aflat că, participând  la un act de comunicare care conține violență verbală pot fi expuși și la violență fizică, iar atitudinile care conțin acte de violență nu rezolvă  cauzele unui conflict, ba dimpotrivă, pot atrage  sancțiuni pe plan școlar sau din punct de vedere legal.

De asemenea, s-a pus accentul și pe respectul pe care elevii trebuie să-l acorde regulamentelor școlare și profesorilor, aceștia concluzionând că respectul ar trebui acordat și nu câștigat, și că o dezvoltare armonioasă a unui elev se realizează prin educație, la care trebuie să participe activ atât ei înșisi, cât și adulții care se fac responsabili de educația copiilor.

 

Adauga comentariu