100 de lucruri jenante în Arad: azi, zecile de străzi care nu au “pupat” asfaltul

În municipiul Arad sunt, în primăvara anului 2019, peste 50 de străzi de pământ. Sunt străzi din zona centrală a municipiului şi din diferitele cartiere care compun Aradul.

De ani buni au tot existat promisiuni, “servite” în general în campaniile electorale. Din păcate de promisiuni nu s-a ales nimic, cel mult câteva maşini cu piatră care au descărcat pe respectivele străzi. Nu au rezistat iar pământul a început să pună, din nou, stăpânire pe ele.

Sunt pline de gropi, precum unele din comunele judeţului, de parcă excedentul bugetar acumulat an după an de administraţia locală nu a fost suficient. Sunt bani, zeci de milioane de euro, pe care autorităţile locale nu îi cheltuie.

În municipiul Arad sunt nu mai puţin de 54 de străzi de pământ, străzi care nu au “văzut” vreodată asfaltul.  

Străzile cu pricina, pe lângă faptul că îţi dau impresia că ai călătorit în timp, le fac mari probleme localnicilor. Maşinile au de suferit zilnic, când plouă şi se formează “china” au de suferit şi cei ce le circulă.

La finele anului 2016, deci acum vreo doi ani şi jumătate, Consiliul Local Municipal vota un proiect, în valoare de peste şase milioane de euro, pentru asfaltarea a 55 de străzi de pământ. Lucrările au început timid şi săptămâna trecută prima dintre străzi avea să “vadă” asfaltul. Au mai rămas...54.

Adauga comentariu