100 de lucruri jenante în Arad: azi, pasarela din Aradul Nou

Pasarela din gara mică, așa cum o numesc arădenii, este una dintre construcțiile care nu fac cinste orașului. Reprezintă un real pericol pentru cei ce o traversează. Bucăți de beton, desprinse, găuri de îți poți băga piciorul, la propriu...asta găsești dacă ești nevoit să traversezi din gară spre cartierul Sânicolau Mic sau invers.

Autoritățile arădene și-au amintit de ea doar în scop propagandistic, politic. În urmă cu câteva luni, Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, se arăta intrigat de starea în care a ajuns pasarela pietonală și solicita Guvernului României să o repare. Numai că acea pasarelă nu aparține Guvernului sau Ministerului Transporturilor, așa cum voia Bîlcea să credem, ci chiar Primăriei Arad, instituție condusă de șeful lui de partid, Gheorghe Falcă.

În cursul anului trecut, Primăria Arad solicita Ministerului Tranporturilor date despre proprietarul construcției și...surpriză! Pasarela aparține Primăriei Arad și asta din anul 1973!!! 

În urmă cu 46 de ani, constructorul pasarelei din gara Aradul Nou a predat-o IGC-ului (Intreprinderea de Gospodărire Comunală) Arad, transformată mai apoi în GCA (Gospodărirea Comunală Arad), societatea aflată în subordinea Primăriei Arad.  
Acum, că lucrurile sunt lămurite și gargara politică nu își mai are rostul, autoritățile arădene se fac că uită de problemă, de obiectiv mai bine spus.

Nu ar fi nevoie de costuri ridicate pentru ca această pasarelă să fie reparată. Autoritățile arădene așteaptă producerea unei nenorociri pentru a interveni...

FOTO: aradon 

Adauga comentariu