100 de lucruri jenante în Arad: azi, clădirile aflate în paragină

Aproape 400 de clădiri din municipiul Arad sunt serios afectate, având un grad ridicat de deteriorare. Sunt clădiri vechi, ridicate în urmă cu zeci de ani, unele în urmă cu mai bine de un secol. Proprietarii lor, fie nu au bani să le modernizeze, fie nu vor să facă acest lucru. Aspectul general, în anumite zone, chiar din centrul Aradului, este unul dezolant.

Autoritățile locale au găsit soluția supraimpozității proprietarilor, aplicând așa-numita taxă pe paragină. Peste o mie de arădeni vor plăti în cursul anului 2019, un impozit mărit cu până la 500%!

În cursul anului trecut, Primăria Arad a trimis peste 16.000 de somații, mulți dintre arădeni s-au speriat de posibilitatea plății unor impozite foarte mari și au demarat procedurile pentru renovări.

Totuși 1.069 de persoane nu au luat măsuri, astfel că vor fi nevoiți să scoată din buzunare sume mult mai mari.

Asemenea clădiri, unele cu un grad mare de degradare, reprezintă un real pericol public. Bucăți din imobile cad pe trotuare și pun în pericol viața trecătorilor. Multe dintre imobilele din centrul municipiului au plăcuțe cu „Atenție! Cade tencuiala!”. Nu sunt deloc puține și reprezintă un lucru rușinos pentru Arad.

Adauga comentariu