Viorica Dăncilă anunţă de la Arad că PSD nu va gira măsurile de austeritate venite dinspre PNL

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns, în cursul zilei de vineri, în municipiul Arad unde a avut o întâlnire cu reprezentanţii PSD Arad, iar în cursul  dimineţii de sâmbătă a plecat în judeţ unde are programate mai multe vizite. Prima oprire a fost în piaţă la Pâncota. A urmat apoi deplasarea la Păuliş, unde va participat la inaugurarea staţiei de pompare.

Întrebată despre ceea ce se va întâmpla, luni, în Parlamentul României, aceasta a declarat că parlamentarii formaţiunii sale nu vor asigura cvorumul de şedinţă.

„În mod normal trebuie să nu existe cvorum din partea Partidul Social Democrat. Cei care au dărâmat acest guvern, cei şase lideri politici, în frunte cu candidatul Iohannis, trebuie să asigure cvorum pentru trecerea acestui Guvern. Nu facem acest lucru pentru că nu vrem să vină un nou guvern sau pentru că vrem să ţinem de scaune, aşa cum spun unii. Ci pentru că nu putem să girăm un program de guvernare care este un program al austerităţii, un program îndreptat împotriva oamenilor, un program care se bazează din nou pe tăierea de salarii, pe comasarea de spitale, pe privatizarea unor companii de stat. Deci, Partidul Social Democrat nu va gira acest program. Noi suntem aproape de oameni şi nu putem să mergem în teritoriu şi să spunem că prin votul nostru şi prezenţa noastră suntem părtaşi la aceste decizii. În acelaşi timp cred că fiecare deputat şi fiecare senator indiferent de partidul din care fac parte, trebuie să-şi asume, luni, faptul că votează sau girează un program împotriva românilor. Şi cred că primarii din fiecare judeţ trebuie să-i întrebe pe parlamentari de ce s-au poziţionat împotriva lor, oamenii,  pensionarii trebuie să-i întrebe pe parlamentari, indiferent de culoarea politică, de ce vor îngheţarea pensiilor, iar bugetarii de ce vor să-i disponibilizeze sau de ce vor să le reducă salariile”, a declarat Viorca Dăncilă.

Cu toate acestea, premierul spune că nu exclude faptul că anumiţi parlametari social democraţi se vor poziţiona de partea Guvernului Orban.

„Nu vom fi prezenţi în sală, normal că sunt şi trădători,  dar cum vor merege la vot a doua zi să meargă în partidul foarfecă şi să nu mai fie alături de social democraţi pentru că este clar că nu au nici un ataşament faţă de acest partid şi nu vor să ia decizii pentru oameni”, a mai afirmat premierul. 

Viorca Dăncilă a mai spus că nu poate gira măsurile de austeritate anunţate de PNL, măsuri ce vor fi cuprinse în programul de Guvernare al liberalilor.

Am mers foarte mult în teritoriu şi oamenii ne-au mulţumit pentru măsurile pe care le-am adoptat în folosul lor. Au înţeles că suntem oameni care iubim oamenii şi care iubim această ţară. Întrebarea care a fost în fiecare localitate: Ce se întâmplă cu noi? Ce vom face în perioada următoare? Nu numai o întrebare care denotă încertitudinea, dar şi grija pentru ziua de mâine. Am crezut că niciodată românii nu vor mai trece prin asemenea situaţii, am crezut că nu o să mai văd ingrijorare pe faţa pensionarilor, pe faţa oamenilor că îşi pot pierde serviciul în pragul sărbătorilor. Dar iată că aceşti oameni vor să întoarcă România în perioada austerităţii şi în programul lor de guvernare vedem că de fapt măsurile sunt împotriva oamenilor. Eu sper ca acest guvern să nu treacă, nu pentru că nu vrem să schimbăm oameni cu alţi oamnei, nu pentru că vrea  să rămână Viorica Dăncilă şi să nu vină Ludovic Orban, ci pentru ca nu putem accepta un program de Guvernare care este împotriva oamenilor”, încheie premierul.  

La orele amiezii premierul Viorica Dăncilă se va afla la Universitatea Aurel Vlaicu din Micălaca unde va avea o întâlnire cu autorităţile şi oamenii de afaceri. Vizita de la Arad se va încheia cu o întâlnire cu activul de partid.

 

Adauga comentariu