VIDEO La centrul de carantină din Nădab, oamenii acuză că dorm înghesuiţi: „Dormim cinci-şase într-un pat”

La Nădab în centrul de carantină care aparţine de UVVG situaţia nu s-a schimbat foarte mult faţă de ieri.  

Familiile cu copii stau înghesuite în camere. Dorm şi cinci-şase într-un pat. Nu mai vorbim de faptul că nu au pentru copii cele necesare.

„Nu avem fructe sau iaurt. Mâncăm doar când ne aduce meniul. Noi nu putem ieşi şi nu are cine să ne aducă ce avem nevoie. În cameră avem şi bucătăria şi tot, nu avem frigider, televizor, nu avem internet. Copiii înebunesc aici. E dezastru. Dormim cinci-şase într-un pat”, spune un bărbat care are trei copii minori.

Alt bărbat spune că au primit cina aseară, iar astăzi micul dejun, dar din punct de vedere al curăţeniei este acelaşi lucru.

„Nu a venit nimeni să adune, să facă un pic de curăţenie, eu aş face curăţenie sau oricare dintre noi, dar cum am vorbit aici, noi nu putem să facem fără să avem un costum special. Nu putem să ne apucăm să adunăm toate gunoaiele care au rămas de la ceilalţi pentru că sincer ne este frică şi nouă să nu ne infectăm. Aştept până la ora 12.00 după care voi mai suna, chiar şi la Ministerul Sănătăţii. Din punct de vedere al mâncării suntem mulţumiţi. Vrem doar să ne adune mormanele de mizerie. Cerem să trimită o echipă cu echipament adecvat”, spune bărbatul.   

Acesta mai afirmă că acele gunoaie de lângă masa unde le lasă mâncarea au fost mutate un pic mai încolo.

„Partea bună este că avem apă caldă, problema este că mulţi nu au avut lenjerie de pat curată sau un prosop, deoarece nu toţi au venit pregătiţi cu astfel de lucruri”, mai declară bărbatul aflat în carantină.

Specificăm că centrul dispune de mai multe camere, însă familiile cu copii aleg să fie toţi într-o încăpere pentru a-i putea supraveghea mai bine şi pentru că nu dispun de atâtea lenjerii de pat. 

Adauga comentariu