VIDEO Gestul unui jandarm arădean „răsplătit” cu lacrimi de o femeie care vinde pepeni

Începutul săptămânii a venit la Arad cu temperaturi ridicate și cu un aer irespirabil mai ales în timpul zilei. Mișcat de faptul că o femeie stă ore întregi pe marginea drumului să vândă pepeni în căldură un jandarm din Arad a oprit mașina și i-a oferit o sticlă de apă rece.

Povestea începe așa: „Arad, 13 august, ora 16.30, 41 grade C, drumul Arad-Șiria. Azi, efectiv m-am topit de cald în birou! Mă uitam pe geam și parcă se vedea unda de căldură reflectată din asfalt.

Atunci mi-am adus aminte de tanti ,,Maria” (cum îmi place mie să-i spun) pe care nu o cunosc, dar de ceva vreme o văd în fiecare zi, dimineața și după-amiaza, când merg și plec de la serviciu, pe marginea drumului, bănuiesc că în încercarea de a face un ban în plus pe lângă pensie (vinde lubeniță și pepeni).

Și mi-am adus aminte de ea cum stă zilnic în căldurile astea și nu se plânge de nimic! Și mi-a venit ideea să-i duc o sticlă cu apă rece ca gheața!

Zis și făcut! Am sunat la popotă și le-am rugat pe colege să-mi pună o sticla cu apă în congelator, pe care o voi lua la plecare.

Când am ieșit de la serviciu m-am dus direct la tanti Maria și nu vă puteți imagina cu ce am fost răsplătit pentru micul meu demers: ochii mari în lacrimi și un zâmbet care spunea multe. Și nu pentru că nu avea apă, dar cea adusă de mine a fost rece. Mulțumesc tanti Maria pentru că mi-ai făcut ziua frumoasă.

P.S. Nu știu.....dar cred că oamenii din ziua de azi nu mai știu să zâmbească! Sunt prea învrăjbiți, plini de ură...... E atât de ușor să oferi și să primești un zâmbet....”.

Jandarmul despre care vorbim este plutonier adjutant Daniel Monoranu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad.

Gestul lui a fost aplaudat atât de colegii de armă, cât și de celelalte persoane din exterior.

De exemplu, Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad a spus: „Un gest cât două romane. Mă mândresc cu un prieten de excepție”.

Adauga comentariu