Vela a anunțat că se va putea tranzita Ungaria la orice oră

Ministrul Marcel Vela a efectuat, astăzi, o nouă vizită la frontiera Nădlac I. Acesta a vorbit despre măsurile de relaxare, dar a specificat şi faptul că  tranzitarea Ungariei poate fi făcută la orice oră, deoarece se renunţă la intervalul orar impus.

„După întâlnirea cu ministrul de interne din Ungaria lucrurile s-au derulat într-un mod corect. Au fost deschise şapte puncte de trazit, au fost stabilite şi deschise două culoare pentru transportul în comun. De astăzi nu mai există acea reglementare cu intervalul orar care era impus de autorităţile maghiare pentru intrarea în ţara lor. De astăzi de dimineaţă ieşirea din România spre Ungaria se poate face la orice oră şi din această seară de la ora 21.00 când se va da drumul la traficul de la friontiera cu Austria va rămâne deschis, nu se va mai opri mâine la ora 13.00. Se va putea tranzita la orice oră, nu va mai fi acel blocaj”, a declarat Marcel Vela.

Acesta a vorbit despre toate măsurile de relaxare care s-au stabilit de la data de 1 iunie, dar a spus că purtarea măştii, distanţararea şi tratarea cu responsabilitate va face posibilă trecerea la altă etapă a relaxării de la data de 15 iunie. „Astfel din 15 iunie putem privi optimişti şi următoarea perioadă”.

Adauga comentariu