Vacile și măgarul care au străbătut străzile Aradului au mers trei kilometri până le-a oprit Poliția Locală. Vezi harta „transhumanței”!

Cele trei vaci și măgarul care au străbătut în liniște și pace, miercuri dimineață, străzile Aradului au mers peste trei kilometri. Abia după mai bine de trei ore, polițiștii locali au reușit să preia animalele.

Vacile au plecat dintr-un țarc improvizat, de pe strada Pădurii, din apropierea pieței Obor. Au luat-o spre zona centrală a orașului, mergând prin piața Catedralei. Au ajuns pe bulevardul Revoluției, în zona Teatrului de Stat „Ioan Slavici” și au mers pe bulevardul principal până la Podgoria.

De aici au „virat” spre cartierul Grădiște, pe strada Petru Rareș, iar mai apoi s-au oprit pe strada Șoimului. În acest loc au fost preluate de polițiștii locali, după ce timp de câteva ore tot Facebook-ul vuia despre întâmplare.

Polițiștii locali nu au vreo explicație pentru intervenția târzie, s-au mulțumit să anunțe presa că l-au amendat pe proprietarul animalelor cu 500 de lei.

„Referitor la cele patru animale, acestea au fost preluate de un echipaj al Direcţiei Generale Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad şi au fost închise într-un ţarc improvizat pe strada Şoimului din cartierul Grădişte.  Între timp s-a acţionat în vederea identificării propietarului. Acesta a declarat că animalele erau închise într-un ţarc amenajat în zona pieţei Obor. Arădeanul a fost sanctionat conform Legii 61/1991, cu amendă în cuantum de 500 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Arad.

Pe harta prezentată de noi, cu roșu am subliniat drumul făcut de animale, de la punctul de plecare, până la oprirea din cartierul Grădiște. Ne-am ghidat după fotografiile și filmările pe care arădenii le-au postat pe rețelele sociale și pe marginea cărora au făcut haz de necaz.

Adauga comentariu