UTA va pierde jumătate din avansul faţă de urmăritoare. Ce se va întâmpla cu Liga 2

Federaţia Română de Fotbal şi cluburile din liga secundă au decis modul în care va fi reluat campionatul. Primele şase echipe vor juca în play-off, iar punctele acumulate până acum vor fi înjumătăţite. Deşi formaţia arădeană avea un avans de 10 puncte faţă de principalele urmăritoare, acest ecart se va reduce la cinci.

Meciurile se vor juca într-o singură mansă, nu sistem tur-retur. Echipa antrenată de Balint ar urma să dispute trei din cele cinci meciuri pe teren propriu.

„Sistemul democratic de la nivelul federației e un lucru cu care trebuie toți să ne obișnuim. Pot să vă confirm că avem o concluzie: astăzi s-au prezentat 3 scenarii, cel de-al treilea scenariu a primit cel mai mare număr de voturi: 15 pentru, 2 abțineri și un alt vot pentru un alt scenariu. Astfel că reluarea sezonului competițional la nivelul Ligii a doua se face pe 4 iulie, toate cele 6 echipe care și-au depus dosarul pentru licența de Liga 1, care se află pe primele 6 locuri vor disputa un play-off în 5 meciuri. Echipele de pe primele 3 locuri vor juca 3 meciuri acasă, 2 în deplasare. Se aplică înjumătățirea de puncte. Pentru echipele de pe locurile 7-18 ediția se încheie, nicio echipă nu va retrograda implicit”, a dezvăluit Răzvan Burleanu în cadrul emisiunii Digi Sport Special

Acest sistem dezavantajează UTA şi o privează de o promovare ca şi rezolvată. În noul clasament, UTA va avea 25 de puncte, Mioveni şi Turris, câte 20, iar FC Argeş, Petrolul şi Rapid câte 19 puncte.

Adauga comentariu