UTA reușește să aducă Dinamo la Arad. Lipsa de interes a autorităților va face ca meciul să nu poată avea loc, în condiții decente, pe o arenă din municipiu

UTA va întâlni Dinamo București, în 16-imile Cupei României, în urma tragerii la sorți a partidelor din această fază a competiției.

Problema cea mare e că pentru un asemenea meci, Aradul nu are stadion. Arena Francisc Neuman e în lucru de mai bine de cinci ani, pe Motorul sau alte arene din județul Arad, e imposibil să organizezi un meci contra lui Dinamo, asta dacă nu vrei să lași mii de oameni în afara stadionului.

Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei, spune că partida va fi transmisă la TV, va fi în prime-time și că este necesară o instalație de nocturnă.

„Este cel mai important meci din această fază a competiției din perspectiva palmareselor celor două echipe pe plan intern, locul 3, UTA, respectiv locul 2, Dinamo. Și din perspectiva televiziunilor este un meci important, am și discutat deja cu reprezentanții Digi și meciul va fi în prime-time în mod clar. În consecință, începem să facem toate demersurile pentru ca suporterii din Arad să vadă în număr cât mai mare acest meci. Asta înseamnă, în primul rând, închirierea unei nocturne mobile, bineînțeles dacă cea identificată va fi liberă și se va găsi acordul cu firma respectivă. Dar, trebuie să ne gândim și la posibilitatea de a disputa meciul pe un teren omologat cu nocturnă, iar asta că vom acorda automat și ajutorul logistic pentru suporterii care doresc să fie alături de noi”, spune Codru Grădinariu.

O asemenea partidă va suscita un interes ridicat, iar capacitatea arenei din Aradul Nou este insuficientă pentru suporterii dinamoviști și cei arădeni care vor asista la meci. Arena Motorul are sub 4.000 de locuri. Un anumit număr de bilete trebuie să revină bucureștenilor, o parte a arenei trebuie lăsată liberă și, în cel mai bun caz, cel mult trei mii de arădeni vor putea lua loc în tribune. E puțin, având în vedere că la unele partide din campionatul proaspăt început UTA a adunat contra unor echipe modeste peste 2.000 de suporteri.

Lipsa de interes a autorităților locale ne-a adus într-o asemenea stare. Partida UTA – Dinamo se va disputa între 24 și 26 septembrie.

Adauga comentariu