USR cere demisia primarului Falcă! Nu a atestat semnăturile pentru campania „Fără penali”

Reprzezentanții USR Arad cer demisia primarului Gheorghe Falcă, din cauză că nu a atestat semnăturile adunate pentru campania „Fără penali”.

„Este ultima zi pentru depunerea semnăturilor în cadrul proiectului «Fără Penali» și semnăturile arădenilor sunt reținute fără nicio explicație. De aceea noi cei de la USR Arad, în numele a 21 mii arădeni care au semnat pentru acest proiect, cerem demisia primarului Gheorghe Falcă. Chiar în acest moment se depun toate semnăturile din țară la București, domnul Falcă pe lângă faptul că ne-a dărâmat cortul, refuză să ne elibereze semnăturile, punând în pericol întreg procesul”, a spus deputatul Sergiu Vlad.

Legislația prevede ca semnăturile strânse în cadrul unei inițiative legislative să fie atestate de către unitățile administrativ teritoriale, confirmându-se astfel calitatea de cetățean cu drept de vot și domiciliul pe raza respectivului UAT a semnatarilor. Termenul pentru ca administrațiile locale să îndeplinească această procedură este de 15 zile lucrătoare. Mai mult, pentru ca inițiativa legislativă să fie una validă, este nevoie de strângerea a peste 20 mii semnături din 21 de județe, iar dacă Aradul nu va mai reuși să aducă semnăturile adunate, tot procesul „Fără Penali” ar putea fi pus în pericol.

Adauga comentariu