În urmă cu trei ani se plantau flori în gropile unui drum județean din Arad. Gestul de protest a dat roade, însă nu boboci, ci asfalt

În vara anului 2015, primarul comunei arădene Zăbrani, Marian Toader, protesta față de starea deplorabilă a Drumul Județean 691 Lipova – Neudorf – Timișoara, care leagă Valea Mureșului de autostradă, Aeroportul Timișoara și, implicit de Timișoara și Arad.

La acea vreme, zeci de localnici plantau flori în gropile din asfalt încercând, în acest fel, să atragă atenția autorităților județene.  

Gestul a avut efectul scontat și în urma consultărilor cu cetățenii și a numeroaselor demersuri la Consiliul Județean Arad, s-a obținut finanțarea pentru modernizarea tronsonului, lucrările fiind începute în această toamnă.

 „Mulțumesc autorităților județene care au înțeles importanța acestui drum județean, implicare în găsirea surselor de finațare și sprijinul acordat în executarea lucrărilor. Sper ca până la începutul iernii pe acest tronson de drum să se poată circula în condiții de siguranță, să intrăm în normalitate, să respectăm cetățenii care folosesc acest drum”, a declarat Marian Toader, primarul comunei Zăbrani.

Consiliul Județean a demarat lucrările de modernizare a tronsonului de drum între Zăbrani (Neudorf) și limita cu județul Timiș. „Modernizarea acestui drum face parte din strategia Consiliului Județean, de a face cât mai accesibile legăturile cu celelalte județe, printr-o rețea de drumuri moderne și sigure. Încercăm să reabilităm și modernizăm cât mai multe drumuri, dar fondurile Consiliului Județean sunt limitate. De aceea căutăm și alte soluții, în special prin fonduri europene”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean.

Drumul Neudorf-limită cu județul Timiș se modernizează pe o lungime de 6,1 km, costurile lucrării fiind de 5.787.595 lei. Termenul de execuție este de un an de zile.

Adauga comentariu