Un tânăr AS în gestiune are o pasiune pentru modelling şi vrea să cânte la saxofon, deoarece îl consideră cel mai masculin instrument

În timp ce alţi tineri din ţara noastră aleg să trăiască din banii părinţilor şi toată ziua să „taie frunză la câini”, în Arad există tineri care imediat după ce au terminat liceul se angajează şi pe deasupra mai au şi proiecte personale pe care în timp le dezvoltă. Un exemplu, este şi cel al lui Călin Ciprian Costea, în vârstă de 28 de ani. De mic acesta adora să înveţe şi să participe la diferite olimpiade şcolare. A terminat liceul cu media 9,88, apoi s-a angajat pe un post mai inferior urmând ca după terminarea studiilor univeritare să avanseze. În tot acest timp nu a încetat să aibă pasiuni. Scrisul este una dintre ele. Nu există zi în care pe pagina lui de Facebook să nu fie postate citate cu mesaje motivaţionale sau de iubire. Vrea să devină un spiker motivaţional şi să ajute oamenii să scape de depresii.

De mic copil am fost foarte timid şi mi-am găsit refugiul în învăţătură. Mi-au fost alături părinţii zi de zi, cel puţin până în clasa a V-a, apoi m-ai mult singur am învăţat. M-am descurcat bine tot timpul. Tata lucra ca gestionar. Eu i-am călcat pe urme, astăzi asta îmi este meseria, iar mama  în domeniul textilelor, maselor plastice. Am luat în clasa XII, locul X pe ţară la Olimpiada Interdisciplinară. În clasa a XII-a am avut media generală 9,88. Am fost cel mai bun. Iubesc şi acum Limba şi Literatura  Română şi Sportul. Am făcut la şcoală baschet, iar acum fac fitness. După ce am terminat liceul m-am angajat operator la Coficab. Patru ani am stat pe această poziţie, am terminat şi facultatea  de management. După un an de la terminarea facultăţii am intrat ca şi tehnician gestiune stoc. Îmi place foarte mult ceea ce fac, m-a organizat foarte bine”, a declarat Călin.

Acesta povesteşte că în copilărie se juca şi învăţa. Cu timpul învăţa mai puţin, deoarece are o memorie foarte bună şi prinde repede orice. În momentul de faţă cel mai mult îi place să călătorească, dar şi să fie model. Are o răbdare neîntâlnită pentru a sta să să i se facă sute de poze. Încă nu a păşit pe o scenă, o face doar pentru el, dar dacă i s-ar ivi ocazia spune că nu ar refuza.

„Când mi se fac poze, parcă se opreşte timpul în loc. Simt ceva deosebit. Am sute de poze, în special în mijlocul naturii. Îmi place să aduc zâmbetul pe feţele oamenilor”, a mai spus Călin Ciprian Costea.

Tânărul spune că multe idei îi vin în urma unor seminari şi cursuri de dezvoltare personală. Nu participă la ele, dar îşi extrage din cele online tot ce crede că este util. De curând se gândeşte la un nou proiect.

Îmi doresc foarte mult să cânt la saxofon şi dacă mă ajută Dumnezeu să merg departe. Este instrumentul cel mai masculin şi cu sex-appeal. Mă atrage foarte mult să ascult acest intrument, mă relaxează, mă încântă. E un proiect nou pentru mine. O să vreau să progresez pe acest plan. Eu am o vorbă: «În viaţă trebuie să ţinteşti sus. Decât să ţinteşti jos şi să nimereşti mai bine sus şi ratezi, că măcar până la jumatea drumului tot ajungi». Eu mă motivez singur, nu aştept să fiu apreciat şi mereu vreau să progresez”, adaugă Călin. Deşi stăpâneşte foarte bine engleza, calculatorele şi contabilitatea, tânărul arădean ţine mult şi la aceste pasiuni extra job. La un moment dat a vrut să se facă psiholog, dar s-a oprit, deoarece spune el:  „în România e o problemă deoarece lumea face confuzia între psiholog şi psihiatru şi atunci e greu să îţi faci o carieră”.

Citatele motivaţionale ale tânărului, dar şi fotografiile pot fi urmărite pe pagina de Facebook.

 

 

 

Adauga comentariu