Un tânăr din Arad vrea să îşi petreacă ziua de naştere cu copiii de etnie romă de pe Mărului. A demarat şi o campanie de ajutorare

Un tânăr din Arad a demarat o campanie intitulată "Alături de ei!" cu prilejul zilei lui de naştere. Împreună cu câţiva prieteni doreşte să ajute comunitatea romă de pe strada Mărului şi să îşi sărbătorească acolo ziua. 

Astfel, până pe data de 5 Septembrie, la Arad se derulează o campanie de colectare de donaţii pentru familii nevoiaşe şi copii săraci de etnie romă. Acţiunea umanitară  „Alături de ei!” a fost iniţiată de Alexandru Șipoș , în vârstă de 25 de ani. 

„Donaţiile pot consta în alimente de bază, dulciuri ambalate, fructe, prăjituri şi jucării pentru copii”, a declarat Alexandru. 
El precizează că prin această campanie vor să ajute 20 de familii defavorizate din comunităţi de romi din Arad. Scopul campaniei este acela de a stimula, încuraja şi susţine participarea activă, civică şi responsabilă a tinerilor romi.

„În concluzie, incluziunea romilor prin încurajarea accesului acestora la educație, se poate realiza prin combinarea unor strategii menite să reducă diferențele sociale și economice dintre copii, prin limitarea decalajelor de alfabetizare dintre copii încă de la vârsta preșcolară, și nu în ultimul rând prin asigurarea de servicii de sănătate de calitate pentru toți copiii, dar și condiții de locuire adecvate dezvoltării lor armonioase. Problemele romilor sunt, de fapt, problemele tuturor românilor săraci care nu au acces la educație, la servicii de sănătate sau locuiesc în condiții precare. Pe ei nu ii ajuta nimeni pentru ca nu pot vota”, mai adaugă Alexandru Șipoș. 

Sâmbătă va fi ziua lui Alexandru şi o va petrece printre ei. Ocazie cu care le va duce tot felul de ajutoare pe care le va aduna de la prieteni. Cei care doresc să se alăture campaniei pot scrie pe pagina de Facebook a îniţiatorului. Astăzi Alexandru va demara o strângere de fonduri pe Facebook, pentru cei plecați în străinătate sau străini. 

Comentarii

Alina

07.08.2018 10:48

Bravo Alex!

Adauga comentariu