Un tânăr din Arad a furat o mașină cu care a intrat într-un chioșc, apoi în șanț. Era băut și nu are carnet de conducere

Un tânăr a fost reținut după ce a fost prins de un polițist aflat în timpul liber, în timp ce încerca să iasă din autoturismul pe care l-ar fi sustras.

„La data de 10 ianuarie a.c., agentul de poliție Bistrian Marius din cadrul postului Craiva, -în afara programului de serviciu- în timp ce conducea un autoturism pe DJ 792 A, a observat în șantul aflat în dreapta sensului sau de deplasare, un autoturism răsturnat, din care încerca să iasă de pe locul șoferului, un bărbat.

Coborând din autovehicul în vederea acordării primului ajutor conducătorului auto și altor persoane care ar fi putut fi pasageri în același autoturism, agentul de poliție Bistrian Marius a simțit un puternic miros de alcool pe care bărbatul aflat la volan îl emana. Constatand că nu sunt pasageri în autoturism și asigurându-se ca șoferul nu a fost vătămat în urma evenimentului rutier, polițistul a sesizat Sectia nr. 6 Beliu în a carei competentă se afla evenimentul”, a declarat inspector de poliție Lorena Radu, purtător de cuvânt al IPJ Arad.  

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Ineu, polițiștii au procedat la efectuarea de cercetări cu privire la evenimentul sesizat de colegul lor.

Astfel, s-a stabilit ca în dimineața zilei de 10 ianuarie a.c., conducatorul auto, un tânăr de 26 de ani din Mișca, ar fi sustras un autoturism parcat în fața unei societăți comerciale din Beliu, cu care ar fi intrat într-un chioșc din aceeași localitate, distrugându-l. Aceasta însă nu l-a împiedicat să-și continue drumul și în timp ce conducea autoturismul sustras pe DJ 792 A, tânărul ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ajungând într-un sanț.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest de poltiștii prezenți la fața locului, iar rezultatul a fost de 0,59 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a mai declarat Lorena Radu.

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, pentru furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

FOTO: arhivă

Adauga comentariu