Un tânăr arădean a fugit de două ori într-o săptămână din spital pentru a-şi cumpăra şoricioaică!

Un tânăr din Arad a fugit într-o săptămână de două ori din Spitalul de Psihiatrie, unde era internat, pentru a merge în cartierul Checheci să-şi cumpere ţigări cu otravă (şoricioaică). Mama lui îl ştia la spital când un prieten a sunat-o şi i-a spus că fiul ei este în şlapi pe o stradă din cartierul Checheci.

„Un prieten a trecut cu maşina întâmplător pe acolo şi m-a sunat. A spus că băiatul este în şlapi şi dezorientat şi are o ţigară în gură. Am sunat imediat la spital şi le-am spus că a fugit. Între timp prietenul meu a sunat la salvare. A fost luat de pe stradă şi dus înapoi la spital. Nu este prima dată când fuge din spital”, spune mama tânărului.

Băiatul are 25 de ani şi a început să consume droguri pe când avea 20 şi se afla în Germania. În ultima perioadă, aflat în Arad, a dat de şoricioaică şi asta l-a schimbat total. Nici la lucru nu s-a mai putut duce.

Am fost peste tot la Poliţie, la Antidrog. Nu am reuşit să îl fac să se lase. Toţi spun că ei au discernământ, dar eu zic că nu. Cum să pleci în ianuarie în şlapi pe străzi. De această dată şi el a vrut să se interneze, deoarece are momente când conştientizează situaţia în care este şi vrea să renunţe. Dar nu mai poate. Nu mai lucrează, tot din cauza drogurilor. Este a doua oară când fuge din spital într-o săptămână, dar şi altă dată a mai fugit. Am făcut tot ce am putut. Mi-a vândut şi televizorul din casă. Eu sunt cu poşeta mereu după mine. E singurul copil, nu vreau să îl pierd. Nu mă voi lăsa”, mai mărturiseşte mama tânărului.

Aceasta doreşte să rămână anonimă şi ea şi fiul ei deoarece sunt cunocuţi în oraş. De asemenea, aceasta face un apel la toţi părinţii care au astfel de probleme cu copiii să se unească şi dacă este nevoie chiar să iasă în stradă pentru a opri vânzarea ţigărilor otrăvite.

„Trebuie să se găsească un cadru legal şi pentru cei care vând. Dacă pe noi ne prinde că vindem un sac de cartofi fără autorizaţie sau fără să dăm bon fiscal, imediat aveam probeleme, ei că vând produse care duc la moarte nu păţesc nimic. Noi, părinţii ar trebui să ne unim şi să ieşim în stradă înainte să ne moară copiii”, încheie femeia.

 

 

 

Adauga comentariu