Un şomer arădean, fost director de firmă, primeşte o indemnizaţie de peste 15.000 de lei lunar! Cea mai mare din România!

Un arădean, fost director de firmă, primeşte cea mai mare indemnizaţie de şomaj din România. Acesta încasează lunar 15.824 de lei, conform clasamentului făcut de jurnaliştii de la wall-street.ro.

Acesta a lucrat ca director la o firmă privată, iar la plecare a primit salariui compensatorii.  De acestea s-a ţinut cont atunci când s-a calculat indemnizaţia arădeanului, motiv pentru care suma pe care acesta o primeşte echivalează cu cel puţin 3.000 de euro.

În mod normal, un şomer primeşte o indemnizaţie de aproximativ 500 de lei lunar, banii primiţi de fostul director arădean fiind de 30 de ori mai mulţi. Indemnizaţia de şoimaj se acordă între şase luni şi un an de zile, în funţie de vechimea în muncă.

Pe locul doi în topul făcut de wall-street.ro, se află un sibian, fost director la o societate comercială. Acesta încasează o indemnizaţie de 9.900 bde lei lunar. Podiumul este completat de un bucureştean, fost manager de proiect, care se alege lunar cu 9.500 de lei.

În primul semestru al acestui an, peste 250.000 de persoane s-au înregistrat în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cele mai multe persoane sunt din Bucureşti (16.000), Dolj (13.300) şi Neamţ (10.500). 

Adauga comentariu