Un pod luat de ape a dărâmat mai mulţi stâlpi de electricitate. Ploile de noaptea trecută au făcut prăpăd pe Valea Mureşului

Ploile căzute în cursul zilei de duminică şi a nopţii care a urmat a făcut ca zeci de gospodării de pe Valea Mureşului să fie inundate. Apele de pe versanţi au inundat mai multe case, anexe şi terenuri agricole în localităţile Hălăliş, Săvârşin şi Bârzava. Un pod din lemn amplasat peste Valea Hălălişului a fost luat de ape şi a rupt trei stâlpi de electricitate.

„Ploile au fost foarte puternice, au existat mai multe atenţionări de vreme severă în cursul zilei de ieri. Şi în urmă cu două săptămâni au fost probleme însă nu de o asemenea intensitate. Am făcut o primă evaluare a pagubelor şi am transmis datele către Prefectura Arad. Urmează ca o comisie să vină la faţa locului şi să facă propria constatate”, spune Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârşin.

În această comună zeci de localnici au rămas fără curent electric, şase case au fost inundate şi zeci de anexe. Pagube mai puţin însemnate au fost şi în localităţile Săvârşin şi Bârzava.

Adauga comentariu