Un deţinut încarcerat la Arad a evadat în timp ce se afla la muncă în Timişoara

Un deţinut încarcerat la Penitenciarul Arad a evadat, vineri, de la un punct de lucru exterior din Timişoara. Au fost instituite mai multe filtre pentru prinderea lui.

Reprezentanţii Penitenciarul Arad spun că în jurul orei 13.00, deţinutul Ion Murariu, în vârstă de 41 de ani, a părăsit un punct de lucru exterior din Timişoara. Bărbatul este condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare pentru furt calificat, fiind încarcerat în regim semideschis.

„În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratele de Poliţie ale Judeţelor Arad şi Timiş, Inspectoratele Judeţene ale Jandarmeriei Arad şi Timiş, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră", a informat Penitenciarul Arad.

Reprezentanţii instituţiei mai arată că părăsirea fără autorizare a unui punct de lucru aflat în exteriorul locului de detenţie este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la trei ani.

Deţinutul era îmbrăcat cu tricou albastru, bluză neagră, pantaloni gri-verzui, şapcă neagră, rucsac negru cu litera M pe el şi era tuns capac. Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Arad, la numărul de telefon 0257 212 661, 0752 090 234.

Adauga comentariu