Un bărbat din Ineu trăiește printre gunoaie. Vecinii spun că mirosul în zonă devine insuportabil

Mormane de gunoi şi animale infometate. Toate acestea sunt în curtea unui localnic din oraşul arădean Ineu. Acesta şi-a transformat gospodăria într-un depozit de resturi menajere. În casă nu mai e loc să arunci un ac iar curtea şi grădina sunt pline ochi de obiecte adunate în timp. Mirosul este de nesuportat, iar reclamaţiile făcute de vecini au rămas fără rezultat. Asta se întâmplă de când părinţii bărbatul au murit, iar el trăieşte singur. Se găsesc cartoane, resturi menajere, lemne nefolosite, bucaţi de metal, adunate în timp printre care cresc pisici, porci şi cai. Vecinii spun că atunci când un animal moare rămâne în curte şi este devorat de celelalte. „Nici nu poți întra înauntru. Are animale moarte acolo”, spune una dintre vecine.

Oamenii au facut nenumarate sesizari, însă, autoritatile susţin că nu pot face nimic. Barbatul nu are venit, stă toată ziua prin birturi, iar amenzile primite nu le plăteşte.

„Neamurile mele locuiesc vis-à-vis de acest bărbat şi sunt terorizate de comportamentul lui şi de ce are în curtea proprie. Din păcate legislaţia are lacune. Primăria nu poate să intervină decât cu sancţiuni ca şi DSP-ul ca şi alte instituţii”, a declarat Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

Inspectorii DSP Arad i-au făcut o vizita bărbatului, iar dacă acesta nu se hotărăşte să îşi cureţe gospodaria riscă o amendă de 20.000 de lei. Încă una pe lângă cele neachitate.

 

Adauga comentariu