Un arădean deține locomotiva condusă de Walt Disney

Un arădean deține locomotiva condusă de Walt Disney, într -un parc de distracții, înainte să devină cunoscut. A fost cumpărată cu câteva sute de mii de euro de Francisc Orodi, un pasionat al motoarelor. Acesta a trăit aproape 40 de ani în SUA. Omul s-a ]ntors acasă și a adus cu el colecția sa de trenuleţe și locomotive iar acum acestea au devenit bucuria copiilor din România.

El s-a întors în ţară cu un container de 25 de tone. Printre piesele de colecție se află și această locomotivă pe care Walt Disney nu a condus-o cu foarte mare pricepere. Într-o curbă a răsturnat trenulețul și din acest motiv a fost dat afara din parcul de distracții.

Acum locomotiva se află în Arad în cartierul Grădiște. În lume la ora actuală mai există încă şase astfel de exemplare.

„Una este aici. Alta a avut-o Michel Jackson. Până se termină procesul este sigilată. A circulat în Neverland, a dat o sumă colosală pe ea, 785 de mii dolari, instalată, dar asta a fost aum vreo mulţi ani.

Locomotiva funcționează cu aburi și înainte să porneasca are nvoie de doua ore de pregătire. Orodi a instalat câteva sute de metri de șine, aduse tocmai din minele de cărbuni din statele unite,vechi de 200 de ani. Și pentru ca totul sa fie veridic, arădeanul îmbracă o salopetă specifică tărâmului de poveste. Locomotiva poate plimba până la 20 de persoane. Prietenii și vecinii sunt încântați de pasiunea bărbatului.

Plimbările sunt gratis, iar mecanicul a promis că le va face o dată la două săptămâni.

 

Adauga comentariu