Un arădean dă Poliția Locală în judecată, după ce mașina i-a fost ridicată din fața unui presupus garaj. Inscripția „garaj” a fost pusă ulterior!

Un arădean spune dă Poliția Locală în judecată după ce mașina i-a fost ridicată, spune el fără motiv. Când a parcat nu exista nici un semn, nici o inscripție ca ar fi acolo garaj, iar după ce a terminat serviciul și a revenit la mașină aceasta nu mai era.

„Dar nu există nici un semn  și nici nu îți dai seama că ar fi garaj. Se vede clar și în poze că dupa ce a fost ridicată s-a scris cu spray „garaj”. Ei mi-au ridicat mașina illegal, nu există nici o lege pentru așa ceva. Voi merge cu ei în instanța, am vorbit și cu avocatul pentru a-mi recupera banii. În acestă dimineață voi merge la sediul Poliției Locale pentru a depune plângere”, a declarat Gabriel Dregan.

În imagini se poate observa că în timpul ridicării mașinii nu scria garaj, iar apoi a apărut scris acest lucru. Arădeanul spune că a parcat acolo de nenumărate ori și că nu a fost problemă. Pentru a recupera mașina Gabriel a plătit 350 de lei.

UPDATE: Reprezentanții Primăriei Arad explică cum s-au derulat lucrurile:

„Agenții din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și Parcări au acționat în urma unei sesizări făcute la Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Arad. Ajunși la fața locului în jurul ore 15:22, oamenii legii au putut constata că un autoturism marca BMW îngrădea accesul la proprietate a reclamantului. Agentul constatator a făcut toate demersurile necesare pentru identificarea proprietarului mașinii, în speranța că acesta locuia în zonă  și putea să  își mute mașina eliberând accesul proprietarului la imobil. În această situație s-ar fi ales numai cu o amendă. Din păcate nu a fost așa, astfel că după mai bine de o oră de așteptare,  în conformitate cu legislația în vigoare, respectiv art.143 lit.d) din HG 1391/2006 și  art.100 alin.2 din OUG 195/2002, s-a dispus măsura ridicării autovehicului în cauză, mai ales că cetățeanul care ceruse sprijinul polițiștilor locali nu se confrunta pentru prima dată cu această situație neplăcută. Conducătorul auto riscă acum o amendă în valoare de 580 de lei și 3 puncte de penalizare”.

Adauga comentariu