Un afacerist arădean s-a supărat când a văzut suma cheltuită de Primăria Şofronea pentru Zilele Comunei! A dat gratis 1.000 de porţii de gulaş şi tot atâtea pahare de limonadă!

Un om de afaceri din judeţul Arad a fost iritat când a văzut că primăria comunei în care locuieşte cheltuie o sumă impresionantă de bani pentru partea de spectacol a Zilei Comunei. Peste 36.000 de lei a alocat primarul Ioan Babău (PSD), în condiţiile în care comuna are puţin peste 2.000 de locuitori.

Octavian Potolia a decis, în acel moment, să vină în ajutorul localnicilor.  A oferit, din propriul buzunar, 1.000 de porţii de gulaş şi tot atâtea porţii de limonadă! A adus şi un chef bucătar care a preparat mâncarea. „În momentul în care am aflat că Zilele Comunei Şofronea costă 36.712 lei doar partea de spectacol şi că Primăria nu oferă nicio bucată de carne oamenilor, am decis să mă implic. M-am gândit că şi oamenii fără posibilităţi materiale ridicate să îşi permită o porţie de mâncare, să bea o limonadă. Am discutat cu un prieten şi am decis să fac ceva de calitate. Am luat legătura cu un alt prieten, care are un ceaun mare, de peste o mie de porţii. Am făcut aproximativ 900 de porţii de tocăniţă de vită şi peste o mie de porţii de limonadă cu mentă. Le-am dat gratis! Am avut produse proaspete, apa folosită la limonadă a fost apă plată. Totul a fost ca la carte, cu scopul ca locuitorii comunei Şofronea să se bucure de o serbare câmpenească. L-am adus pe chef Nicolae Tomescu, cel care mi-e prieten din copilărie. L-am rugat să vină să mă ajute şi nu a ezitat. Îi mulţumesc, pe această cale”, a spus Octavian Potolia.

De altfel, bucătarul adus la acest eveniment spune că a învăţat această reţetă în urmă cu vreo 20 de ani, de la un maghiar.

„Am răspuns invitaţiei prietenului meu Octavian Potolia şi am venit să fac această reţetă de gulaş. Am învăţat-o în urmă cu 20 de ani de la un maghiar şi este o mâncare gustoasă. Am pus ceapa şi ardeii la călit, apoi am adăugat carnea de vită. Am amestecat până ce carnea şi-a schimbat culoarea, apoi am adăugat apă şi am lăsat la fiert. Ore bune. Pe final, am adăugat morcovi, roşii, cartofi şi mai apoi am făcut găluştele ”, a descris chef Nicolae Tomescu, reţeta preparată la Şofronea.  

În plus, afaceristul a mai premiat cinci persoane din comună: trei karatişti, campioni mondiali, şi pe antrenorul lor şi pe eleva din localitate care a obţinut cea mai mare medie la Bacalaureat. 

Nu doar localnicii s-au bucurat de evenimentul din comuna situată la doar câţina kilometri de Arad, ci şi mulţi arădeni veniţi din localităţile învecinate.            

Adauga comentariu