Tristețe și amărăciune, în ochii unor copii care trăiesc în sărăcie. Îndemnul unui ajutor: Tu....o faci? Dacă vrei....contactează-mă!

Copii care adorm flămânzi, care nu au avut niciodată o jucărie nouă și care nu știu gustul unei ciocolate de calitate, sunt și în județul Arad. Pe mulți dintre ei îi descoperă cei care conduc diferite asociații. 

Așa a ajuns și Laura Bejan, președinta Asociației Pentru Mai Multă Umanitate să viziteze mai multe localități din județul Arad și să vadă tristețea din ochii acestor copii.

„În satele pe care le-am vizitat, am întâlnit o mulțime de povești triste pe care copiii le trăiesc zi de zi și care îi fac, de multe ori, să creadă că sfârșitul fericit nu există. În poveștile lor, mesele nu-s niciodată îndestulate, prințesele poartă rochite vechi și peticite, iar prinții se rătăcesc pe drum odată cu șansa lor de salvare. Uneori, până și fotografiile de familie conțin chipuri șterse….o mamă pierdută demult…un frate «împrumutat» într-o familie despre care «tanti din oraș» spune că e mai bună, un tată ce nu seamănă deloc cu cel de lângă ei sau cu cel de dinaintea sa…
Trebuie să mărturisesc că nu mi-am imaginat în viața mea atât de multă tristețe și amărăciune în ochii unor copii. Jocurile, veselia, inocența, lipsa vreunei preocupari pentru ziua de mâine, îmi par acum un fel de privilegiu al copilăriei mele, de care m-am bucurat fără să știu că se poate și altfel. Totuși, zâmbetul de înger de pe chip, săracia nu a avut putere să îl șteargă. Știu încă să se bucure de soare, de vară, de jocul printre pietrele și praful din satele în care locuiesc….și mai au speranțe. Ca fiecare copil, visează la mai bine, la lucruri care pentru noi adulții par mărunte, dar pentru ei sunt «mai mult decat un capăt de țară”. Sunt visele lor, vise care pot deveni realitate.

Luna septembrie înseamnă pentru majoritatea copiilor începutul unui nou an școlar. Cei mai mulți sunt veseli, poartă în spate ghiozdane nou-nouțe ticsite cu rechizțte. Din păcate, în ochii altora se citește tristețea….sunt temători… retrași. În ghiozdanul lor nici vorbă de caiete, creioane sau stilou. Viața i-a încercat prea devreme. Familiile lor sunt în impas, nu pot să le ofere mai nimic. Tu....o faci? Daca vrei....contactează-mă!”, este mesajul transmis arădenilor de către Laura Bejan.

Cei care doresc să întindă o mână de ajutor acestor copii pot  trimite un mesaj Laurei pe pagina de Facebook. 

Adauga comentariu