Trenul Arad-Mangalia a ajuns la destinație după 30 de ore!

Trenul Arad-Mangalia, care a plecat din gara mare a municipiului duminică seara a ajuns la destinație după 30 de ore! În mod normal, trenul trebuia să parcurgă această distanță în 16 ore, însă inundațiile apărute în anumite zone ale țării au dus la devierea traseului.

Trenul Interregio 12922 a plecar din Arad duminică seara la 19,30. Conform programului, garnitura urma să ajungă la destinaţie luni, în jurul prânzului, ora 11,30.

În realitatea, trenul a ajuns la Mngalia, destinația finală de la malul Mării Negre, abia marți dimineață după ora 03,00.

Daniel Sabău, unul dintre arădenii care a avut ghinion să se afle în acel tren, povestește: „M-am trezit luni dimineață, pe la ora 09,00. Mă gândeam că mai am câteva ore până ajung la Eforie Nord, însă...ghinion! Mai veam mult și bine de mers”.

„Din cauza inundațiilor, a fost o spălare de terasament între Igiroasa – Prunișor – Gârnița și nu se mai permitea continuarea călătoriei pe porțiunea respectivă, astfel că au trebuit găsite soluții de transbordare. Operatorul național CFR Călători a decis ca cele două trenuri să fie cuplate din Drobeta Turnu Severin și să meargă pe o rută ocolitoare până la Mangalia. Decizia a fost luată deoarece trenurile aveau în componență vagoane de dormit și nu s-a dorit trezirea călătorilor în toiul nopții pentru a-i transborda în alt tren. Astfel, trenul rezultat din cuplarea celor două care au plecat din Timișoara și Arad a ajuns luni seară înainte de ora 22 în București, iar în jurul orei 2 la destinație, în Mangalia”, au spus reprezentanții CFR.

Deși oamenii au primit pe drum gustări și apă, supărarea nu le-a trecut. Unii dintre ei, revoltați, spun că vor da în judecată CFR Călători.

Adauga comentariu