Topul interlopilor arădeni: de la banalul joc alba-neagra până la crime, tâlhării şi sechestrări!

Aradul nu a dus lipsă de interlopi, de clanuri mai mult sau mai puţin periculoase care au pus stăpânire pe diferite zone din oraş. De la banalele furturi şi celebrul joc alba-neagra, până la tâlhării, jafuri şi crime – toate au caracterizat grupările care până nu demult controlau oraşul.

Cea mai titrată grupare care a acţionat în Arad e clanul “Împăratul”, condus de Uţu Rohozneanu. Nu mai puţin de 28 de persoane, care făceau parte din această grupare au fost condamnate, în cursul anului 2010.

Cei 28 de condamnati în dosarul care a zguduit Aradul au fost acuzaţi de: şantaj, tâlhărie, loviri sau alte violenţe, tentativă de omor calificat, iniţiere şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, etc. Pedepsele primite au fost de la amenzi penale, la pedepse cu închisoarea cuprinse între 5 şi 12 ani.

După căderea acestui grup, în oraş s-a făcut linişte. Au picat şi alte clanuri, după ce au fost “turnate” de membri ai grupării condusă de Uţu Rohozneanu. Clanul acestuia a fost, de departe, cel mai de temut.

Uţu Rohoneanu a făcut aproximativ 7 ani şi jumătate de închisoare, după care a fost eliberat. După doar şapte luni avea să fie reţinut în oraşul suedez Malmo pentru trafic de droguri. Îşi aşteaptă condamnarea...

Adrian “Topa” Arba, fost locotenent al “Împăratului” Uţu Rohozneanu a fost eliberat în cursul anului trecut. A fost prins cu droguri în Londra şi băgat din nou la răcoare.

Florin Moldovan şi Ovidiu Răchită au fost condamnaţi, în cursul anului 2014, pentru o crimă săvârşită înainte cu zece ani. Victima: Traian Trifa, fiul judecătorului Ioan Trifa. Moldovan şi Răchită au primit între 18 şi 20 de ani de închisoare. În primă fază Moldovan a fost achitat, a plecat în Spania, iar ulterior a fost condamnat şi prins în această ţară. A fost adus în România, unde îşi ispăşeşte pedeapsa.

Sursa foto: libertatea.ro

Ioan Fizidean, un alt interlop care a executat ani buni de puşcărie, a rezistat în libertate doar câteva luni. În anul 2008 a fost condamnat la 25 ani și 6 luni de închisoare dar a reușit să iasă din penitenciar deși nu și-a ispășit toată pedeapsa. A fost condamnat pentru înșelăciune, cămătorie și acte de violență. A reuşit să iasă de după gratii, după ce a salvat viaţa unui alt deţinut care îşi înghiţise limba. A ieşit în cursul anului 2016, dar nu a rezistat prea mult afară.

Foto: pressalert.ro

A fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru infracțiunea de trafic de minori, în formă agravată și continuată. A mai primit și 1 an și 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri de risc, în formă agravată și continuată. Judecătorul i-a aplicat lui Fizidean pedeapsa cea mai grea de 4 ani de închisoare la care s-a adăugat sporul de 6 luni de închisoare (1/3 din cuantumul celeilalte pedepse aplicate), urmând ca el să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenţie.

Adauga comentariu