TIR-urile care transportă marfă, verificate de poliţiştii arădeni. Amenzi de aproape 70.000 de lei!

Poliţiştii arădeni au efectuat, în acest final de săptămână, mai multe controale la transportatorii de marfă. Vizaţi au fost şoferii care tranzitau Drumul Naţional 7.

„La sfârșitul săptămânii, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o activitate pe DN 7, pentru depistarea șoferilor care nu respectă legislația rutieră privind transportul de marfă pe drumurile publice”, spun reprezentanţii IPJ Arad.

În total au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora ajungând la 69 de mii de lei. Cele mia multe au fost aplicate pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice – 86, altele șapte fiind pentru depășirea tonajului. Trei șoferi de autocamion s-au ales cu amenzi din cauza nerespectării timpilor de odihnă (tahograf), iar doi pentru lipsa prelatei. „Un conducător auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.425 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru 90 zile, fiind depistat în timp ce conducea sub influența alcoolului: 0,07 mg./l. alcool pur în aerul expirat”, adaugă reprezentanții IPJ Arad.

La activitatea rutieră au luat parte și cei de la Consiliul Județean Arad, care au cântărit fiecare transport, cu echipament mobil. Reprezentanții IPJ au menționat că aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare, pe șoselele județului.

Adauga comentariu