Telefonul de pe care s-a anunțat că sunt opt morți într-un camion, aflat pe autostrada Arad-Timișoara, aparține unui fost pușcăriaș

Forțele de intervenție au fost puse pe jar, luni seara, de o alarmă falsă la 112. Scenariul era unul asemănător cu ce s-a întâmplat, luna trecută, în Marea Britanie, unde au fost descoperiți 39 de migranți morți într-un camion frigorific.

Alarma falsă de la noi suna astfel: "Un camion plin de cadavre se află pe autostradă". Era venită de la un individ  care părea a fi în stare de ebrietate.

Oamenii legii au mers la locul indicat de bărbat, însă nu au găsit niciun indiciu care să susţină ipoteza sinistră. A urmat misiunea de identificare a celui care a creat haosul.

Anchetatorii au stabilit că numărul de pe care s-a sunat este alocat unui abonament şi aparţine unui recidivist, condamnat în trecut pentru tâlhărie.

La câteva ore, bărbatul de 45 de ani a fost găsit în Timişoara. A fost dus la secţie, acolo unde a declarat că nu el a comis fapta, iar telefonul s-ar afla la un amic. Individul a fost eliberat, însă ancheta e abia la început. Apelurile false la 112 se sancţionează cu amendă de la 1000 la 5000 de lei.

În misiune au plecat mai multe echipaje SMURD, pompieri şi poliţişti. Zeci de kilometri au străbătut echipajele, în toate direcţiile, dar nimic nu susţinea scenariul reclamat de individ. Ulterior, bărbatul nici nu a mai răspuns la telefon. Echipajele au ajuns în control până la Arad.

 

 

Adauga comentariu