Tehnicianul dentar din Arad care realizează portrete în mere, sculptează în mine de creion şi face lucrări din sare şi piper

Are 26 de ani este tehnician dentar şi deţine mai multe talente. Acesta sculptează în mină de creion, face portrete în măr roşu, realizează lucrări din sare şi piper, desenează în grafit, pictează pe pânză în ulei şi realizează diverse portrete. Vlad Toma Lupaşcu a terminat Facultatea de Medicină Dentară, specializarea tehnică dentară, în anul 2017, la Timişoara. De atunci şi profesează iar în timpul liber face artă. Lucrează pentru el, dar şi la comandă. Din păcate este doar un hobby deoarece spun el nu se poate trăi la noi în ţară doar din artă. Cu toate acestea îi încurajează pe toţi cei care au pasiuni să nu renunţe la obiectivul lor.

„Am un sfat pentru cei care vor să urmeze calea artei sau să devină artişti şi anume să nu renunţe niciodată la visurile lor. Să muncească mult căci doar prin multă muncă vor putea progresa astfel încât să devină foarte buni în acel domeniu”, spune Vlad. Întrebat ce este mai greu de realizat a spus că sculpturile în mină de creion, deoarece necesită multa atenţie, răbdare şi mult talent. O mică greşeală poate duce la ruperea lucrării. Mai nou acesta a început să lucreze în măr roşu. Spune că este destul de dificl deoarece lucrează cu bisturiu şi dacă nu este atent poate tăia mai mult decât trebuie.

„Pur şi simplu aleg un măr roşu curat şi apoi desenez cu marker negru conturul personajului după care folosesc un bisturiu şi tai după contur. După care scot cu ajutorul bisturiului coaja roşie a mărului deoarece trebuie să rămână miezul în aşa fel încât să apară personajul ce am vrut să-l ilustrez. De exemplu, a rămas conturul personajului în coaja mărului şi excesul său ce trebuie eliminat l-am tăiat cu bisturiul astfel încât să apară în cazul de față Freddie Mercury”, a mărturisit tânărul arădean.

Vlad şi-a descoperit latura artisită de pe vremea când era la grădiniţă.

„Atunci mi-a spus doamna educatoare că am talent şi că voi devei artist. Eu apoi am început să desenez şi să pictez. Părinţii mei m-au încurajat. Tatăl meu, având şi el talent, a pictat şi a desenat mult. M-a ajutat să învăţ şi m-a susţinut mereu. Talentul îl am de la el. Prietenii şi colegii, la fel, m-au susţinut. Cu timpul, mi-a plăcut tot mai mult arta şi am muncit să ajung tot mai bun în ceea ce fac“, mai declară Vlad Lupaşcu.

Tânărul a realizat până acum sute de desene şi zeci de sculpturi. Toate pot fi admirate pe pagina de Facebook.  

 

Adauga comentariu