Țeapa cu burlane revine în Arad! Cum au vrut patru bărbați să înșele un arădean

Patru bărbați au fost prinși de polițiști, în timp ce demontau burlanele unui imobil din municipiul Arad. Aceștia urmau să amplaseze altele, noi, însă fără a avea acordul propietarului.

„Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat in flagrant mai mulți bărbați care înlocuiau fără drept burlanele unui imobil. In urma activităților de patrulare, politistii au depistat in flagrant delict, pe strada Coloniștilor din municipiu, patru bărbați cu vârste cuprinse intre 22 și 44 de ani care inlaturau părți ale unui imobil. In fapt, cei patru au fost surprinși in timp ce smulgeau și demontau o parte a șarpantei acoperișului și a burlanelor de scurgere a apei pluviale, montând in locul acestora altele noi in scopul de a fi retribuiți pentru “lucrarea” efectuată. Din verificările efectuate, s-a constatat ca activitatea prestata de cei in cauză nu ar fi beneficiat de acordul proprietarului imobilului, neexistând vreo autorizație in acest sens”, spun reprezentanții IPJ Arad.

Cum funcționează „țeapa”...Bărbații merg, fac lucrarea de capul lor, adică fără a-l anunța pe proprietarul imobilului, apoi se duc peste el și cer bani pentru lucrarea făcută și pentru noile burlane. De fapt, proprietarul nu are nevoie de vreo schimbare, practic se alege cu o lucrarea ce îi este „băgată pe gât”. Dacă nu vrea să plătească, proprietarul este amenințat. De regulă, victime ale unor asemenea „muncitori” cad persoanele de vârsta a treia, care cedează și își dau economiile pentru un lucru de care nu aveau neapărată nevoie.

Cei patru bărbați s-au ales cu dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infractiunii de distrugere.

Totodată, aceștia au fost sancționați cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru efectuarea de acte comerciale fără autorizație.

Adauga comentariu