Târg de Crăciun în scop caritabil, la Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului

Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad a fost rugat anul acesta de către Moș Crăciun să-l ajute, să adune câteva daruri pentru doi copii minunați,care au probleme grave de sănătate. Astfel, împreună cu Parohia Ortodoxă Șega I, profesorul Marți Mircea a luat inițiativa organizării unui târg de Crăciun în scop caritabil.

Prilej numai bun, ca, împreună,  întreaga școală, dascăli, personal auxiliar, elevi și părinți au devenit ajutoarele Moșului și au pus la cale unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun, din școlile arădene. Faptul că acest târg și-a propus să fie speranța și sprijinul unor copilași bolnavi, transformă totul într-o poveste. O poveste frumoasă despre cum se pot transforma, oamenii în magi, care dăruiesc speranță

  A fost plin de lume!  Incredibil cât de mulți oameni au dorit să ajute ca spiritul, harul și bucuria Crăciunului să răzbată printre lacrimile celor doi copiilași suferinzi.Au  fost acolo, părinâii elevilor de la gimnaziu și liceu, credincioși de la Biserica Șega, împreună cu preoții, vecini, din blocurile și casele din zonă și mulți, mulți oameni, care au auzit de eveniment și au dorit doar să ajute..

Elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal ajutați la rândul lor de către părinții lor mărinimoși au participat cu produse culinare (fursecuri, turtă dulce,ciocolată caldă, etc.) și cu decorațiuni de Crăciun pe care le-au pus în vânzare participanților la târg.

La final, toți cei prezenți au fost răsplătiți cu un spectacol artistic , pe măsura evenimentului. Elevii clasei a II-ași corul de la gimnaziu au colindat, extraordinar, ”bobocii” liceului au avut un frumos moment de  vals,elevii de la gimnaziu au smuls ropote de aplauze, cu sceneta intitulată, ”Ce este Crăciunul ?”, grupul de dansatori al liceului au prezentat o suită de dansuri populare și bineînțeles, totul s-a încheiat cu corul de colindători de la liceu, cor care se bucură deja de un prestigiu.

La acest eveniment au participat în total 160 de copii cu produse, părinți, profesori, creștinii Parohiei Ortodoxe Șega I și  alți parteneri.

Ajutați și susținuți de către doamnele director Țica Gheorghița și Groza Claudia, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad a realizat un eveniment reușit, în urma căruia s-au adunat 8.000 de lei, care ulterior au fost donați celor doi copii minunați.

Adauga comentariu