Tânărul care dorește să devină primarul Aradului vrea să înființeze Banca de alimente

Tânărul care dorește să candideze la Primăria Aradului, Alexandru Șipoș, lucreză la un proiect numit Banca de alimente, care va fi adresat tuturor arădenilor.

„Toți cetățenii au dreptul la o viață decentă. Așa cum am spus, vin cu proiecte realizabile nu povesti.

Banca de alimente este un serviciu social ce colectează gratuit bunuri de consum - alimente și produse de igienă personală, într-un spațiu special dedicat, le triază și le pregătește pentru a fi imediat livrate, gratuit, pentru a ajunge la un consumator final care are mare nevoie de ele. Acest serviciu se afla la dispoziția tuturor celor interesați să devină parteneri ai Băncii. Poate fi vorba de companii care produc, stochează, livrează sau comercializează astfel de bunuri, dar și de persoane private. Important este ca toate să accepte să doneze Bancii bunurile, produse care apoi vor fi oferite gratuit unor organizații care gestionează servicii de asistență socială.

Inițiativă deja dezvoltată în SUA de peste 40 de ani cat si in țări din Europa de peste 30 de ani, colecta alimentară constă în recuperarea sistematică a produselor alimentare comestibile, care din diverse motive și-au pierdut valoarea economică de piață și redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate care nu au putere de cumpărare”, spune Alexandru.

Acesta mai spune că produsele alimentare pot fi donate din partea producătorilor agroalimentari, distribuitorilor din lanţul logistic, hipermarketurilor şi supermarketurilor, magazinelor alimentare, cantinelor, restaurantelor şi hotelurilor care au surplusuri alimentare.

Așadar, Banca de Alimente își propune să fie o acțiune care, în primul rând, reduce prezența deșeului inutil, dar și să educe oamenii în ceea ce privește risipa de alimente și cum poate fi aceasta combătută. Drept urmare, această inițiativă ar putea avea un impact semnificativ asupra distribuirii alimentelor, dar și a mediului în care trăim”, încheie Alexandru.

 

Adauga comentariu